Grădiniță din Reșița, implicată într-un proiect global, derulat în colaborare cu WWF, ONU și NASA

gradi

„A fost o dată ca niciodată un pământ fericit!”, care mai apoi a devenit „trist” și „bolnav”, ne atrage atenția micuța Alexia din Reșița, unul din copiii implicați în proiectul global Climate Action, un proiect menit să sensibilizeze populația vis-a-vis de efectele dăunătoare ale schimbărilor climatice. Alături de ea, în acest „joc” al responsabilizării s-au aflat colegii ei de la Grădinița „Floarea-Soarelui” din Reșița, preșcolarii colaborând în cadrul proiectului cu alți copii de pe 6 continente.

Grădinița cu Program Prelungit „Floarea-Soarelui” Reșița s-a alăturat proiectului global Climate Action cu două grupe de preșcolari, grupa mare „Fluturașii”, coordonați de Daniela Vulpeș și Lavinia Borcilă și grupa combinată „Ștrumfii”, coordonată de Petrișoara Marușca. În cadrul acestui proiect, destinat copiilor și tinerilor cu vârste între 4 și 21 de ani, preșcolarii noștri au colaborat cu copii de pe 6 continente pe teme de mediu pe parcursul a șase săptămâni interesante în care au explorat, au studiat cauzele și efectele schimbărilor climatice, au discutat, au căutat și încercat să rezolve probleme și să ia măsuri. Copiii au creat postere, povești, desene, mesaje  pe care le-au prezentat și împărtășit prin videoclipuri și fotografii săptămânale pe pagina proiectului. Printre activități s-au regăsit acțiuni de plantare de arbori, explorare în natură, creare de mesaje cu soluții care au fost trimise pe Marte datorită colaborării organizatorilor cu NASA.

Ca parte a proiectului, și cadrele didactice implicate s-au conectat și au interacționat cu alți profesori din toate colțurile lumii. Aceștia au fost ghidați personal de facilitatori, au avut acces la resursele de învățare și au primit îndrumări și materiale ajutătoare. În acest fel, profesorii și-au împărtășit preocupările și au făcut schimb de cele mai bune practici. Proiectul se va finaliza cu un webinar susținut de experți de renume mondial în data de 5 noiembrie”, ne-a declarat Daniela Vulpeș, coordonator proiecte, Grădinița „Floarea Soarelui” Reșița.

Scopul acestui proiect a fost schimbarea comportamentului și mentalității oamenilor prin educație și a vizat implicarea a 1.000.000 de participanți din peste 100 de țări. Proiectul s-a derulat în colaborare cu WWF, ONU și NASA și a fost susținut de HH Dalai Lama, Dr. Jane Goodall, Kumi Naidoo, președintele Higgins, mulți oameni de știință și personalități de renume mondial.

19

13

11

 

5

3

 

1

20

10

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei