fbpx
8.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Grant de peste 100 de mii de euro! Școala din Petroșnița, transformată în școală europeană!

Școala Gimnazială Petroșnița a fost în anul 2022 parte a programelor europene derulate prin Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, fiind cuprinsă și în programul pilot „Masa Caldă”.

Despre proiectele care au făcut dintr-o școală rurală o unitate de învățământ de nivel european a vorbit în cadrul unei conferințe de presă fostul director al școlii, Petru Belciu, sub conducerea căruia au fost implementate proiectele finanțate. Dascălul ocupă în prezent funcția de inspector general adjunct.

Prin grupul de lucru pe care l-am avut, am reușit ca în martie 2022 să fim o școală câștigătoare a unui grant de peste 100 de mii de euro prin programul PNRAS, un program ambițios cu multe componente care au ca principal scop reducerea absenteismului și a abandonului școlar, dar și realizarea unui scor mult mai bun la rezultatele evaluărilor naționale”, a declarat fostul director al școlii din Petroșnița.

spot_img

De menționat este faptul că programul PNRAS se adresează doar școlilor cu învățământ gimnazial.

La Școala Gimnazială Petroșnița avem trei grupe cu un număr de 30 de elevi pe care i-am inclus în grupul țintă. Până astăzi școala din Petroșnița a făcut plăți în valoare de 241 de mii de lei.

Am achiziționat pentru clasele din învățământul gimnazial tehnologie de ultimă generație, astfel că din luna ianuarie clasele noastre vor fi niște clase inteligente, cu tablele interactive achiziționate împreună cu platformele educaționale și cu laptopuri pentru elevi și pentru profesori. De asemenea, am dotat clasele și cu mobilier școlar, astfel încât toate lucrurile să fie noi.

Acest program are cursuri de perfecționare pentru digitalizare și optimizarea procesului educațional privind reducerea abandonului școlar.

Pe lângă programul pilot al ministerului, și acest program PNRAS are o componentă de „Masă Caldă”, astfel că elevii Școlii Gimnaziale Petroșnița beneficiază de două programe, unul la ora 11:00, iar celălalt după ora 14:00, pentru programul remedial”, a declarat Petru Belciu, fostul director al școlii din Petroșnița.

Lorena POENARU

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

 1. Și la evaluarea națională iar iau toți note de 2 și 3.
  Vedeți rezultatele din 2022 !
  Din 11 au luat note de trecere doar 4 elevi, și ăia cu nota 6.

  Bine că facem clase inteligente, cu dotări inteligente, dar ducem lipsă de elevi inteligenți.
  Mă întreb când va apărea în peisaj și un primar inteligent, care să gândească achizițiile și investițiile.

 2. Dna ziarista nu stie ce inseamna titulatura de „scoala europeana”…..vizitati site-ul ministerului de resort sa va lamuriti!
  dotarile tin de o scoala normala, din UE, cu e sau ar trebui sa fie o scoala in Romania!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei