Gripa crește în intensitate și în Caraș-Severin. Patru noi cazuri internate în Reșița 

modelmic

 

În perioada 20 – 26 ianuarie s-au înregistrat în Caraș-Severin 3 suspiciuni de gripă sezonieră, iar alte 4 cazuri au fost confirmate la pacienți din municipiul Reșița cu vârsta cuprinsă între 50 și 66 de ani, a precizat pentru Reper 24, Daniel Botgros, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin. Din cele aproape 250 de persoane prezentate la unitățile sanitare cu  simptome de gripă sau răceală, cei mai mulți sunt copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 14 ani. În aceeași perioadă medicii au constatat și 44 de pneumonii, majoritatea tot la minori sub 14 ani.

Cele mai bune remedii pentru prevenirea răspândirii virusului gripal rămân: evitarea locurilor aglomerate, o alimentație corectă cu aport de vitamine, minerale și proteine, spălatul mâinilor și folosirea măștilor de unică folosință. Gripa debutează cu dureri de cap, dureri musculare, febră mare și lăcrimarea ochilor, spre deosebire de viroze care prezintă inflamarea căilor respiratorii superioare, tuse, nas înfundat și dureri în gât, a mai precizat purtătorul de cuvânt al instituției cărășene.

În cazul unor simptome mai severe pacienții sunt îndrumați către medicul de familie sau către centrele de permanență din Caraș Severin, deservite prin rotație de către medici, 24 de ore din 24. Acestea sunt deschise în localitățile: Anina, Bocșa, Bozovici, Marga, Constantin Daicoviciu, Iablanița și Soceni.

sursa foto: b1.ro

 

Dan AGACHE

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei