Grup de patru cetățeni stăini oprit la frontiera româno-sârbă

1

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Jimbolia –Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timişoara au depistat un grup format din patru cetățeni din Algeria și Maroc care au încercat sa treacă ilegal frontiera în Serbia. Aceștia, au observat cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, patru persoane la aproximativ 100 m față de linia de frontieră, care se deplasau, pe jos, spre linia de frontieră. Deoarece nu-și justificau prezența în zonă, aceștia au fost conduși la sediul sectorului pentru cercetări suplimentare.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că grupul este format din cetățeni originari din Algeria și Maroc, patru adulți cu vârste cuprinse între 26 și 33 de ani. Totodată, s-a mai stabilit faptul că persoanele în cauză sunt solictanţi de azil în România, având documente temporare de identitate eliberate de Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timişoara. Din declarațiile persoanelor rezultă că aceștia intenționau să treacă frontieră de stat pentru a ajunge în Serbia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse dispuse măsurile legale care se impun, a precizat Agent -șef principal de poliție Mihaela Leș, purtător de cuvânt al instituției.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei