fbpx
23.7 C
Reșița
duminică, 28 mai 23

Guvernul Nicolae Ciucă deschide o noua filă de istorie în mineritul Banatului

Senatorul de Caraș-Severin Marcel Vela, președinte al organizației județene a PNL, anunță cu bucurie o decizie a ANRM care va permite o dezvoltare pe orizontală a orașului Moldova Nouă:

„În Monitorul Oficial al României din 7 februarie 2022, a fost publicat ORDINUL Președintelui ANRM – cu privire la transferul drepturilor dobândite și al obligațiilor asumate, inclusiv al obligațiilor istorice de mediu și al restanțelor rezultate din neplata taxelor și redevențelor miniere, de la fosta intreprindere Moldomin, intrată în faliment, către noul investitor care a câștigat anul trecut licitația de privatizare și exploatare a zacămintelor de cupru.

Astfel, Statul Român va face economii importante la cheltuielile legate de mediu cu normele de protecție locală, cât și în relația cu vecinii din Serbia, preluate de către compania care va investi în protecția mediului și va începe exploatarea cu tehnologie de ultimă generație.
Taxele din redevențe, încasările din TVA, veniturile și impozitele cuvenite Primăriei Moldova Nouă și Consiliului Județean Caraș-Severin, vor fi un balon de oxigen important și semnificativ pentru cele două bugete publice.

spot_img

Pe lângă dezvoltarea portului industrial și a noilor platforme miniere, se vor realiza infrastructuri ce vor crea premizele unei dezvoltări pe orizontală a întregului oraș Moldova Nouă. Totodată, noile locuri de muncă vor însemna o nouă șansă pentru forța de muncă din zonă și întrega economie din Clisura Dunării, ce vor duce la creșterea calitații vieții în aceste locuri binecuvântate de Dumnezeu!

Felicitări tutor celor care s-au implicat in acest demers extrem de important pentru revigorarea sudului Banatului! De la reprezentanții lichidatorului judiciar, pâna la conducerea Ministerului Economiei și acum ANRM, de la Primarul Ioan Chisăliță până la primarul Reșiței, președintele Consiliului Județean și parlamentarii de Caraș-Severin!

Mult succes, Moldova Nouă, din nou…nouă“, încheie senatorul de Caraș-Severin, Marcel Vela!

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

Articolul precedentSistare apă în Anina
Articolul următorCod roșu de vânt puternic

3 COMENTARII

  1. ”Senatorul de Caraș-Severin Marcel Vela … anunță … o dezvoltare pe orizontală a orașului Moldova Nouă”

    Înțelept!
    Mineritul se va dezvolta pe orizontală, spre deosebire de vacile (de la Armeniș) care se mulg pe verticală.

  2. Am dat ca peste tot in tara vaca si asteptam sa primim lapte …cat o sa aiva sa ne dea si dupa acea Dumnezeu cu mila ,nici tu vaca nici tu lapte, ca doar asta faceti de 30 de ani -Dam totul la straini nu mai stim sa facem nimic !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei