Habemus! Consiliul Local Moldova Nouă, validat de Tribunalul Caraș-Severin!

 

1

Tribunalul Caraș-Severin a rezolvat astăzi dilema existențială a Consiliului Local Moldova Nouă care trena de mai multe luni în orașul de pe Clisură.  Instanța supremă cărășeană a respins ca neîntemeiate apelurile formulate de apelanții intervenienți Damian Cristian Iuliu și Partidul Național Liberal – Filiala Caraș-Severin  împotriva încheierii nr. 647/10.03.2021  pronunțată de Judecătoria Reșița în dosarul deschis anul trecut.

Decizia dispusă astăzi este una definitivă  și limpezește apele în ceea ce privește componența viitorului consiliul local al orașului de la malul Dunării, oferindu-i noului primar, Ioan Chisăliță posibilitatea de a convoca ședințele ordinare ale forului decizional din Moldova Noua, pentru proiectele pe care acesta le vizează.

Senatorul Ion Mocioalcă și unul din social – democrații care a acuzat modul de interpretare juridică a votului acordat de comunitate pe 27 septembrie 2020 primarului Adrian Torma și colegilor săi consilieri PSD, vorbește despre „un adevărat serial SF al deciziilor legate de alegerile de la Moldova Nouă, în care aceeași instanță a validat astăzi consiliul local, după ce aceeași instanță anula, în prealabil, dreptul de a candida al consilierilor validați astăzi“.

În noua componență, noul Consiliul Local Moldova Nouă este format din 6 consilieri ai Alianței PSD – PRO, 5 de la PNL,  3 ai Uniunii Sârbilor din România, 1 de la PER, 1 de la Partidul Verde și un independent.

Cum va decurge votul în noul consiliul local validat astăzi, cât de mult va conta momentul votului contestat din  27 septembrie la Moldova Nouă, cine va fi noul viceprimar al urbei din Clisură sau câte proiecte cu contribuție financiară va reuși să pună în operă edilul Chisăliță, sunt întrebări la care vom primi răspunsul în anii ce vor urma.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei