HaBEMus Prim Ministru! Tudose și ai lui, cascadorii râsului

tudose

Am asistat ieri, probabil, la un precedent periculos al politicii dâmbovițene. De azi înainte, fiecare dintre noi ne gândim tot mai serios că putem îmbrăca haina de ministru într-un guvern. Pentru a se întâmpla această „minune”, de ieri, nu mai este necesar să ai competențe solide într-un domeniu, expertiză managerială sau background solid în ceea ce privește integritatea și realizările profesionale. Condiția sine qua non, pentru a ajunge într-o poziție guvernamentală, este slugărnicia față de șeful de partid.

Ieri, s-a instalat, pe repede înainte, guvernul Dragnea II și, nu oricum, ci printr-o schimbare fundamentală a programului de guvernare. Mascota pusă de Dragnea în fruntea guvernului, Tudose, Mihai Tudose, a transpirat la propriu în timpul prezentării echipei guvernamentale și a noului program de guvernare. S-a dovedit că a făcut-o degeaba, pentru că lista miniștrilor propusă a trecut cu o largă majoritate în Parlament. Ce-i drept, cu vreo 20 de parlamentari mai puțin ca-n ianuarie, dar atunci era alt program de guvernare și, în PSDragnea, la vremea respectivă, nu erau disensiuni. Toți îl credeam pe Daddy pe cuvânt și așteptam să creștem ca și țară, precum copilul minune din basmele populare. N-a fost așa însă și, după aproape șase luni de zile, Daddy a considerat că Grindeanu împiedică marele plan al vizionarului teleormănean.

Numai că, ieri, am văzut cum mai mult de jumătate din miniștrii fostului executiv sunt propuși în viitorul guvern, iar cel cu cele mai puține realizări, adică zero, să fie șeful lor, pe hârtie, evident. N-a contat faptul că, spre exemplu, fostul ministru al transporturilor, un anume domn Cuc, a fost făcut praf în comisia de audieri, cei din comisie făcându-l chiar mincinos pe fostul, actualul și viitorul ministru. Importantă era procedura, doar băieții ăștia aveau girul lu’ Daddy și asta era suficient. Ce competențe, expertiză, realizări? Fugi dom’le de aici, doar e Guvernul României, nu cel al Germaniei, Franței sau Marii Britanii!

Un alt „performer” al zilei de ieri a fost, fără îndoială, ministrul finanțelor, Ionuț Mișa, care, printr-o simplă declarație, a dinamitat bursa și cursul euro – leu, iar după ce a făcut asta cu subiect și predicat și în direct la tv, după juma de oră, a revenit cu un comunicat de presă prin care ne anunța că pilonul 2 de pensii, că despre el este vorba, nu se va desființa și că presa a interpretat greșit declarațiile sale. Curat murdar, domnule Mișa! Ăștia de la presă „e” niște nesimțiți! Înțeleg ce „vrea” ei și „scrie” la comandă. Nu, nu vă speriați, nu sunt agramat, dar încerc să fiu și eu în trend cu agentul 007 Tudose, Mihai Tudose, adică, pardon, prim(ul) ministru, care a stâlcit limba română în conferința de presă de alaltăieri. Sper că îmi voi primi și eu „renumerația” luna asta…

La Palatul Cotroceni am asistat la o ceremonie tipică sasului. Adică, de-o sobrietate exagerată, în care n-a schițat niciun zâmbet, nici măcar atunci când le-a urat succes „cascadorilor” din guvernul Dragnea II. Ba mai mult, i-a urecheat pe aldiști, pesediști și udemeriști spunându-le că au cam dat-o bară cu guvernarea, că au băgat țara-n criză și, pe final, le-a transmis, în numele românilor, să mai termine cu țopăiala fiscal bugetară. Sincer, aproape că te-am crezut, herr Iohannis, dar cum matale ne-ai făcut profilul premierului, de prin cancelariile europene, și ne-ai anunțat că viitorul prim va trebui să fie: competent, integru, fără probleme (penale) și ne-ai dat tentativa asta de prim ministru, dă-mi voie să nu cred o iotă din ceea ce ai spus aseară. După ce ai acceptat o astfel de propunere, gurile rele spun că ai fi chiar artizanul acestei propuneri, în totală contradicție cu ceea ce declarași în timpul crizei. Sunt convins că și faptul că-i certași pe aldiști, pesediști și udemeriști, nu te absolvă de faptul că ai acceptat o asemenea echipă guvernamentală. Mai lipsește ca în 2019, la președinție, să ne trezim că vei fi susținut de cei pe care-i certași aseară cu atâta mânie proletară.

Așadar, rămâne de văzut cât timp va guverna țara guvernul Dragnea II și, între timp, nu putem să nu remarcăm faptul că, o dată cu investirea noului guvern, angajările la stat s-au sistat, iar cei care și-au făcut vreun plan de vacanță pe baza tichetelor de vacanță pot sta liniștiți acasă, pentru că noul guvern i-a scutit de această călătorie, stresantă, ce-i drept. Nici antreprenorii nu o să doarmă prea liniștiți, pentru că, de la 1 ianuarie, salariul minim pe economie va crește până la două mii de lei, în cazul celor cu studii medii și până la două mii trei sute, pentru cei cu studii superioare. Despre fondul suveran, impozitarea din cifra de afaceri, fondul de solidaritate și alte (h)aberații pesedragniste, vom vorbi altă dată, până atunci însă, haideți să ne bucurăm împreună, haBEMus prim ministru și asta este foarte important, pentru că ne putem distra în liniște și fără griji la Zilele Reșiței și Ruga Bănățeană!

 

John GAVRILESCU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei