HC Adrian Petrea cu gândul la Cupa României!

Cupa României

HC Adrian Petrea și-a respectat blazonul de lider al Seriei B, Divizia A de handbal, oferind publicului de acasă o nouă victorie și acumulând 30 de puncte în cele 10 etape disputate până acum. Succesul în fața Universității Cluj cu scorul de 38-22, la pauză 16-12, a fost unul dătător de speranță în perspectiva întâlnirii de joia viitoare din Cupa României, cu Politehnica Timișoara, meci ce se va disputa după-amiaza, de la ora 17:00, în orașul de pe Bega.

Disputa cu clujenii a reprezentat cu siguranță cel mai dificil examen în divizie de până acum al băieților lui Petrea și Pătru, care au început ceva mai greu întâlnirea, fiind conduși cu 1-0 și 2-1, după care „petrișorii“ s-au așezat la conducerea jocului, gestionând nemțește avantajul care a crescut continuu pe tabelă. Repriza secundă a însemnat o sarabandă de goluri pe bandă rulantă în poarta lui Roca. Un plus evident de încredere l-a demonstrat în partida cu universitarii ardeleni pivotul Zsolt Steiner, cel care a fost angajat în câteva rânduri de Adrian Petrea și nu a ratat plasa clujenilor. La fel de elogios putem vorbi de acest băiat minunat Andrei Drăghici, cel care a apărat poarta echipei ce evoluează în fața publicului său la Reșița și care preț de mai bine de 15 minute a „închis“ poarta pentru clujeni, cum de altfel determinarea și consistența în joc a lui Marius Bahan, merită evidențiate. Regretabilă a fost faza în care jucătorul Dan Dobrin s-a accidentat și nu a mai putut continua partida, Dobrin fiind transportat cu salvarea la Spitalul Județean din Reșița unde s-a constatat că a suferit o fractură de piramidă nazală.

 

Două absențe importante în jocul lui HC Adrian Petrea cu Universitatea Cluj, este vorba de cele două extreme, Marius Grozăvescu și Sebastian Pârvan, dar conducerea Academiei de handbal speră în recuperarea măcar a unuia dintre cei doi handbaliști experimentați până la ora jocului cu Timișoara.

 

Reiterez ideea că deși HC Adrian Petrea este o echipă de ligă secundă, așa cum ar spune cârcotașii, speranțele împătimiților handbalului de pe malurile Bârzavei este ca formația lor să învingă chiar pe terenul Timișoarei, în meciul ce se va disputa joi, 27 noiembrie, în sala Constantin Jude.

La Reșița iubitorii handbalului suferă de nerăbdarea promovării iar acest lucru se simte cu fiecare etapă pe care formația finanțată de reșițeanul Cristian Pătru o străbate în liga secundă a handbalului românesc. Iar jocul formației, s-o recunoaștem, îndreptățește fanii să spere la acest deziderat.

 

În Divizia A pentru HC Adrian Petrea vor urma și alte întâlniri la fel aprinse precum a fost și cea cu „U. Clujul“ în deplasarea din etapa viitoare cu Universitatea Craiova și din nou acasă în fața propriului public, cu CSM Oradea, vorbind aici de echipele de pe primele 3 locuri ale clasamentului Seriei B, Divizia A.

 

Ascultați declarațiile de la finalul partidei, acordate în conferința de presă de managerul tehnic al Universității Cluj, Liviu Jurcă și de jucătorii Mihai Rohozneanu și Cristian Lela pentru HC Adrian Petrea:

 

 

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei