Hotărâre de urgență pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița

S

Consilierii județeni au adoptat în ședința de ieri, un proiect de hotărâre care vine în sprijinul pacienților cu afecțiuni renale de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Despre ce anume este vorba aflăm de la Alina Stancovici, revenită de doar o săptămână la conducerea unității sanitare din municipiul de la poale de Semenic:

„În urma solicitării depuse de către Spitalul Județean de Urgență din Reșița, în cursul săptămânii trecute, în încercarea de a obține finanțarea pentru repararea unui aparat din dotarea secției de urologie sau achiziționarea unuia nou, consilierii județeni au aprobat în ședința de ieri cumpărarea unuia nou. La nivelul secției de Urologie din cadrul unității noastre sanitare se realizează un serviciu unic la nivel de județ, în tratarea pacienților cu afecțiuni urologice. Este vorba de aparatul laser pentru intervențiile în ceea ce privește litiaza renală și vezicală.

Aparatul existent era defect de câteva luni, fiind un aparat des utilizat. Am solicitat conducerii secției de urologie un deviz pentru reparații, dar și o ofertă pentru un aparat nou. Reparația acestui aparat presupunea o sumă consistentă, în sensul că nu se mai fac piese de schimb pentru acest aparat și trebuia o comandă unică pentru piesa necesară și cred că pentru bolnavii din spital, pentru pacienții din Caraș-Severin era necesar un aparat nou care să asigure tratamentul pacienților pentru o perioadă lungă și sigură de timp.

Am făcut o solicitare Consiliului Județean Caraș-Severin pentru că spitalul din Reșița, așa cum știți, se află într-o stare în care nu poate să facă achiziții, conturile fiind în continuare blocate, iar consilierii județeni au aprobat această achiziție, un aparat laser de generație actuală, pentru secția de urologie a Spitalului Județean de Urgență din Caraș-Severin. Este firesc ca pacienții din Caraș să fie tratați acasă, la ei în județ și nu să fie trimiși în Timișoara sau în alte spitale din vecinătatea județului nostru“.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Alina Stancovici a mai precizat că nu poate estima cât durează întreaga procedură de licitație, dar speră că într-un timp relativ scurt, încă din acest an, aparatul să poată fi cumpărat și pus în funcție la unitatea sanitară din Reșița. Valoarea acestuia este de 37.500 de euro.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei