fbpx
0.7 C
Reșița
marți, 28 martie 23

Hoțul strigă: hoțiiiiii! Dar se vor împăca în Ceruri

Știe cineva care a fost averea (patrimoniul) județului Caraș-Severin la momentul ianuarie 1990? Nu știe nimeni! După calculele mele, aproximative, cele câteva zeci de combinate, uzine și fabrici, IAS-uri și CAP-uri, cooperative meșteșugărești și de consum, întreprinderi de comerț și de turism, evaluate azi ar însemna circa 60-70 de MILIARDE DE EURO.

Atât s-a furat în circa 25 de ani aici, în/din dragul nostru Banat de Munte. Dacă scotocim prin toate pivnițele, podurile și grotele celor care au condus și administrat județul, nu vom găsi nici 10% (eternul comision) din tot acest uriaș patrimoniu evaporat aproape pe nesimțite. Și atunci unde este? Unde este munca de circa două secole, poate și mai bine, a câtorva sute de mii de muncitori care au robotit și construit atâtea și atâtea edificii economice și social-cultural-sportive? Beneficiarii en-gros, sau cel puțin interpușii, îi vedem, îi știm, îi găsim înregistrați la ORC. Ei, și? Cu ce ne încălzește?

Problema gravă este că „băieții deștepți”, cei care au pus mâna pe sceptrul Puterii și s-au dedulcit, fie și cu numai 10% din total, în nemernicia lor, nu s-au gândit și la cei care urmau să vină după ei, adică actualii, această „generație de sacrificiu” de politicieni, obligați să se descurce doar din salariu. Și eventual o mică afacere a soacrei, nepoatei de pe verișoara tatei sau fratele nevestei de-a doua. Câțiva metri pătrați de intravilan, un chioșc în fața spitalului sau cinematografului, un fost punct termic dezafectat sau o hală lăsată de izbeliște la margine de…codru. Puțin, foarte puțin.

spot_img

Și, firesc, talibanii, dezmoșteniți fără noimă de predecesorii lor, sar la gâtul acestora cerându-le socoteală. Mai ales că unii dintre ei se fac că nu prea înțeleg despre ce-i vorba, nici usturoi n-au mâncat și nici gura nu le miroase după ce…au păpat tot. Și, pe bună dreptate, lăsați în pielea goală și cu mâinile în buzunare, talibanii strigă: hoții, bă, săriți pe ei! Culmea este că, din conul lor de umbră, nici barosanii, baronii, nu se lasă și strigă și ei, hoțiiiii bă!

Și noi? Spectatori clandestini, fără bilet, rătăciți printre gropi și boscheți, vai de mama noastră!

Și uite-așa, după ce au prăduit zeci de miliarde de euroi, au ajuns să se certe de la câțiva metri pătrați de clădire sau de teren. Se vor împăca în Ceruri!

foto: Covasna Media

Mihai SPRÎNCEANĂ

 

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Eeei, nea’ Sprinceană! Matale îți mai bați capu’ cu chestii pe care legiuitorul, guvernul și „onorabila” CCR deja le-au rezolvat?🤣🤣🤣🤬🤬🤬

  2. ”… au ajuns să se certe de la câțiva metri pătrați de clădire sau de teren.”

    E cumva aluzie la vilele UCMR pe care vrea să le ”cumpere” (low-cost @licitație) Popa?
    În nume propriu sau prin ”asociere” irelevantă?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei