Hurduzeu despre ultima ieșire a lui Dunca: „Pe președintele CJ încep să-l lase nervii“

Hurduzeu despre Dunca

Fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, deputatul Silviu Hurduzeu, a făcut referire într-o conferință de presă la calitatea defectuoasă a comunicării dintre actualul conducător al administrației județene, Romeo Dunca și o parte din consilierii județeni. Fapt constatat de Hurduzeu și întreaga opinie publică cu ocazia votării proiectului de hotărâre privind repartizarea cotei de 6% din impozitul pe venit către unitățile administrativ-teritoriale din județ.

„Calitatea dialogului scade de la o ședință la alta. A fost o ședință cu injurii. Constatarea mea și nu doar a mea este că pe actualul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin încep să-l lase nervii, pentru că nu este de acceptat un astfel de limbaj. Am fost președinte de Consiliu Județean și nu mi-am permis niciodată să aduc astfel de injurii consilierilor județeni. De fiecare fată, când nivelul discuțiilor depășea un anumit cadru făceam apel tocmai la faptul că suntem într-un for deliberativ și reprezentativ pentru județul nostru iar nivelul discuțiilor trebuie să fie unul ridicat. În legătură cu ultimul incident i-aș sugera președintelui Dunca să-și ceară scuze nu doar fostului vicepreședinte Flavius Nedelcea dar și cetățenilor acestui județ pentru comportamentul său din timpul ședinței, pentru că din nou județul Caraș-Severin a fost pe prima pagină în presa națională. Nu știu dacă își va cere scuze domnul Dunca, dar în Parlamentul României, în momentul în care un reprezentant al USR a folosit un astfel de limbaj, PSD a amenințat că nu se va mai prezenta la ședințele Parlamentului până când acel parlamentar nu își va cere scuze. Parlamentarul și-a cerut scuze într-o primă ședință, dar nu știu dacă e de dorit să se întâmple același lucru iar consilierii opoziției să protesteze. Însă prin acest comportament are de pierdut județul Caraș-Severin, pentru că președintele Dunca reprezintă prin funcția pe care o deține județul nostru“, a ținut să transmită deputatul Silviu Hurduzeu, fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin în mandatul 2016 – 2020.

Legat de repartiția celor 27 de milioane de lei pentru UAT-uri de către Consiliul Județean, Hurduzeu afirmă că sumele alocate de către actuala conducere s-au făcut pe criterii politice, fără a se ține cont de nevoile și proiectele primăriilor, parlamentarul afirmând că proiectul de hotărâre ar fi unul ilegal, acesta văduvind locuitorii comunelor și orașelor conduse de primari PSD, PRO România și PMP de proiectele care s-ar fi putut realiza pentru aceste comunități. De altfel, Hurduzeu afirmă că tensiunile din Consiliul Județean produse pe marginea împărțirii banilor pentru primării au condus și la demisia directorului economic, Lavinia Filip, funcționar care nu și-ar fi pus semnătura pe anexa amintită. Consilierii județeni de la cele trei formațiuni politice amintite au decis să conteste anexa prin care au fost alocate sumele, act modificat într-o singură săptămână în defavoarea financiară a primăriilor PSD, PRO România și PMP.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Codul penal

  Eu dacă zic ca unul este prost nu încalc vreun articol din Codul penal. Un parlamentar este sub imunitate pentru declarații, așa ca, useristii, pot sa va facă cum vor ei pentru ca voi , cu Ciola cu si Grindeanu nu aveti “sange in instalație “, bateți pasul pe loc. La președintele Consiliului Judetean nu există imunitate, cum nu exista nici la judecatori, procurori politisti, jandari , medici si CULMEA , nici macar la un vânzător de ziare sau orice alta persoane care isi ecercita atribuțiile de serviciu. Domnule Hurduzeu , nu trebuie sa se aștepte scuze , TREBUIE PLANGERE PENALA , pentru purtare abuzivă. Lui Dunca ii plac plangerile penale.

  Raspunde
 2. Lacucaracea

  Câți dintre voi toți ( ,, fecioare neprihănite şi monumente de bun simț specifice neamului romanistanez ” ) , nu v-ați regăsit cel puțin odată-n viață , în situația de a fi prost / proastă ( la propriu ) , într-unul dintre sensurile cuvântului ( cuprins în dicționarul explicativ al limbii române) ?
  Acu ‘ dacă cineva constată şi îți spune în față la un moment dat că ,, eşti PROST ” ( din neştiință…de carte , sau că o faci intenționat…adică îți place să fi şi să insişti în a rămâne astfel , ori aşa ai fost lăsat de la mama natură şi intelectul + caracterul nu te ajută să îți depăşeşti condiția ) înseamnă că te-a jignit ? Vreți să spuneți că ,, Romanistanul ” este singura țară din lume fără proşti ( probabil de aceea a şi ajuns în halul în care este…) ? Consider că atunci când eşti prost ( când spui sau faci ,,prostii” , într-o situație particulară , sau în general ) şi eşti apostrofat ( dovedit / documentat ) astfel ,nu trebuie să te superi, fiindcă ți se face un bine ( te poate ajuta să te lepezi de ea ).Şi aici mă refer la oricare dintre noi , fără deosebire.La ce abjecții am auzit vorbindu-se în ,, ŞPARLAMENT ” ( cuvinte grobiene adresate de către anumite creaturi unei femei…vă mai amintiți scena cu ,, sex anal şi alte asemenea ” ? ) cuvântul prost pare mai degrabă ,, o mângâiere părintească pe creştetul capului “.
  POATE că nu sânteți proşti , dar cu certitudine sânteți IPOCRIȚI în marea voastră majoritate , mai ales atunci când uitați cine ați fost sau de unde ați plecat…
  Definiție : PROST, PROÁSTĂ, proști, proaste, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Om) lipsit de inteligență, fără judecată, fără minte; nătărău, nerod, tont, prostănac. ◊ Expr. Un prost și jumătate = foarte prost. A face pe prostul = a simula prostia. ♦ (Om) care se încrede ușor; (om) naiv, credul. ◊ Expr. A-și găsi prostul = a-și găsi omul pe care să-l poată înșela ușor, pe care să-l poată duce de nas. 2. Adj., s. m. și f. (Înv. și pop.) (Persoană) fără știință de carte; (om) neînvățat, ignorant. ♦ (Om) lipsit de rafinament; (om) simplu, neevoluat. 3. Adj. De condiție socială modestă, din popor, de jos, de rând. ◊ (În trecut) Soldat prost = ostaș fără grad; soldat. 4. Adj. Obișnuit, comun. ♦ De calitate inferioară, lipsit de valoare. 5. Adj. (Adesea adverbial) Care nu este așa cum trebuie (din punct de vedere calitativ, funcțional etc.); necorespunzător, nesatisfăcător. ♦ (Adverbial; în legătură cu verbul „a vorbi”) Stricat, incorect. ♦ (Despre situații, știri, întâmplări etc.) Neplăcut, nefavorabil, nenorocit. ♦ (Despre vreme) Nefavorabil, rău. ♦ Nepriceput, nepregătit, neîndemânatic într-o meserie, într-o profesie etc. 6. Adj. Dăunător; neprielnic.

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei