Hurduzeu vrea ca județul Caraș-Severin să profite de momentul 2021, Timișoara – Capitală Europeană a Culturii

modelmic

Consiliul Județean Caraș-Severin a găzduit, astăzi, o întâlnire între președintele forului județean, Silviu Hurduzeu, și președintele Asociației Timișoara 2021– Capitală Europeană a Culturii, Horațiu Rada. Întâlnirea face parte dintr-o campanie inițiată de asociația timișoreană în vederea dezvoltării de programe culturale și turistice, atât în județul Timiș, cât și în județele Caraș-Severin, Arad, Bihor sau Cluj.

Până în anul 2021, instituțiile de cultură vor încerca să întocmească și să depună proiecte, astfel încât, Caraș-Severinul să poată atrage turiști, atât prin evenimentele culturale ce urmează a fi organizate, cât și prin promovarea obiectivelor turistice pe care județul le are”, a declarat, cu acest prilej, președintele CJ Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Potrivit președintelui asociației, Horațiu Rada, toți cei care vin în capitala europeană, în 2021, pot vizita întreaga regiune. Tot în 2021, și Novi Sad – Serbia a fost declarată capitală europeană, ceea ce poate lărgi mult aria în ceea ce privește potențialele colaborări culturale și turistice. Acest lucru înseamnă că județul Caraș-Severin ar putea fi bine acoperit, beneficiile impactului cultural, turistic și economic urmând a fi resimțite în regiune mulți ani după 2021,  prin moștenirea construită în acest timp.

CJCS_2

 

Alegerea Timișoarei ca și capitală europeană dă posibilitatea unei călătorii a oamenilor prin cultură în întregul Banat, care cuprinde trei „teritorii”, după cum a afirmat Horațiu Rada, respectiv: o apropiere a oamenilor, valorificarea potențialului locurilor și conexiunile care se fac, ceea ce reprezintă esența unei societăți.

La întâlnire au participat și managerul regional al asociației timișorene, Ionuț Suciu, conducerile instituțiilor de cultură, subordonate Consiliului Județean Caraș-Severin, directorii și șefii de servicii cu atribuții în domeniul turismului, relațiilor externe și comunicării din cadrul instituției județene.

 

CJCS_22.01.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei