Ia-ți ia și vino în centrul Reșiței! Să jucăm brâul și să arătăm că suntem bănățeni!

modelmic

 

Frumusețea și unicitatea iei românești vor fi din nou puse în valoare în  centrul civic al municipiului Reșița, în cadrul unei acțiuni inedite, ajunsă anul acesta la cea de-a șaptea ediție. Evenimentul se va desfășura joi după-amiază, organizatorii invitându-i încă de pe acum pe toți cei care iubesc tradițiile românești să nu lipsească de la întâlnire.

Proiectul „Presa cărășană promovează ia românească și brâul bănățean”, inițiat de soții Paula și Vasile Neamțu în anul 2013, a fost unul de impact încă de la prima ediție, reușind să strângă laolaltă pe toți cei interesați de punerea în valoare a celor două repere definitorii ale identităţii naţionale şi regionale.

„În anul în care sărbătorim 100 de ani de administrație românească în Banat, IA și BRÂUL BĂNĂȚEAN, transpuse ca TIMP și CONTRATIMP în identitatea Banatului de Munte ne vor aduna, împreună, joi, 13 iunie 2019, ora 18:00, în CENTRUL CIVIC al Reșiței. Ne vom prinde cocarde tricolore în piept mărturisind dragostea pentru această țară atât de frumoasă, leagăn de DOINĂ și plai de poveste. Ne vom prinde «cu fală» într-un brâu bănăţean, în semn de respect faţă de valorile naţionale, întru cinstirea moșilor și a strămoșilor noștri.

Pentru că toate DORURILE nostre sunt eternizate în IA românească şi toată FALA BĂNĂȚEANĂ este articulată în melodiile cântate pe «timp» şi jucate pe «contratimp» într-o relaţie desăvârşită între muzicanţi şi dansatori.
Veniţi îmbrăcaţi în ii sau cămăși populare să mărturisim demnitatea românească şi să arătăm lumii întregi că suntem BĂNĂȚENI, că suntem ROMÂNI
”, transmit organizatorii, Societatea Culturală Metarsis, cea care s-a alăturat în urmă cu câțiva ani inițiativei soților Neamțu.

Formațiile participante la Alai se vor întâlni în curtea Universității Eftimie Murgu din Reșița la ora 17:00. La ora 17:45, acestea vor porni în alai spre Centrul Civic, marea scenă de joc a brâului bănățean.

Evenimentul este organizată în parteneriat cu Consiliul Judeţean Caraș-Severin şi Primăria Reşiţa.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei