17.7 C
Reșița
vineri, 04 octombrie 24

UPDATE: Ies râurile din matcă; cod portocaliu de inundații!

UPDATE 2 (20,16): Se acționează în Oravița pentru evacuarea apei din mai multe curți inundate, precum și pentru evacuarea apei din subsolul Spitalului din Oravița.

În sprijinul colegilor de la Oravița se deplasează de la Detașamentul de Pompieri Reșița o autospecială de primă intervenție și comandă cu 2 motopompe transportabile și de la Secția de Pompieri Moldova Nouă o autospecială de primă intervenție și comandă cu o motopompă transportabilă.

………………………………

UPDATE: În urmă cu puțin timp, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Semenic al județului Caraș-Severin a făcut un prim bilanț al intervențiilor din această seară: „În urma fenomenelor meteorologice avertizate,până în prezent, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru:
– evacuarea apei din două curti în municipiul Caransebes
– evacuarea apei de pe o stradă din municipiul Caransebeș, inundata pe o lungime de circa 50 m
– decolmatarea unui podet colmatat în municipiul Caransebeș

Două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița intervin pentru evacuarea apei din pivnița unei gospodării din satul Târnova și din curtea unei case din municipiul Reșița.

De asemenea, pompierii din cadrul Secției de Pompieri Oravița intervin pentru scoaterea apei dintr-o gospodărie, unde apa a pătruns în pivnița casei. Intervenții în dinamică“.

………………………

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice Bega – bazin amonte de Luncani, Bega Poienilor (afluent al râului Bega), Timiș – afluenții mici aferenți sectorului aval Caransebeș – amonte Lugoj, în județeleTimiș și Caraș Severin.

Până la ora 23 sunt așteptate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Bega Poienilor – bazin superior.

„În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice“ se precizează în comunicatul Institutului Național de Hidrologie și de Gospodărire a Apelor. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei