Impozite mai mici la Moldova Nouă, anunță primarul Adrian Torma! Pentru persoanele fizice și cele juridice

torma

Consilierii locali din Moldova Nouă, reuniți în ședința ordinară pe luna august, au aprobat propunerea primarului Adrian Torma de diminuare a taxelor și impozitelor pentru persoanele fizice și cele juridice pentru anul 2021. Alte hotărâri adoptate de aleșii locali din orașul de la malul Dunării se referă la scoaterea la licitație a unor loturi de teren în zona Iagodărie și alocarea în aceeași zonă a unor loturi pentru tinerii care doresc să își ridice o casă.

„Mă bucur că am avut o ședință ordinară, ultima, cred eu, din acest mandat, pentru că am avut tot felul de șicane din partea echipei PNL Moldova Nouă, care a retras sprijinul politic unui număr de patru consilieri, iar celorlalți doi, prin ordin de partid, li s-a interzis să vină la ședința de consiliu. Este o mare dezamăgire pentru mine, pentru că nu mă așteptam de la dl profesor doctor universitar Ion Chisăliță, fost primar al orașului, trecut prin probleme de acest gen, să aibă un astfel de comportament, rudimentar și care nu face cinste nimănui. Dar, din fericire, parte din consilierii locali PNL au contestat decizia și au putut fi prezenți și am avut cvorumul de 14 consilieri din 17, care ne-a asigurat majoritatea simplă și majoritatea necesară proiectelor de patrimoniu.

Am avut câteva proiecte foarte importante pentru dezvoltarea orașului Moldova Nouă. Unul dintre ele se referă la micșorarea impozitului pe clădiri și impozitului pe construcții pentru persoanele juridice și persoanele fizice pentru anul 2021. Am considerat oportun să facem acest gest, pentru că pandemia și vremurile pe care le trăim au creat foarte mari probleme mediului de afaceri local și în același timp și persoanelor fizice care au văzut că li s-au împuținat veniturile. Iar pentru anul 2021 vor avea o reducere de undeva în jur de 40-50% la impozite”, a explicat pentru Reper 24, primarul Adrian Torma.

Conform edilului, în cadrul aceleiași ședințe au fost aprobate mai multe proiecte care vizează dezvoltarea unui nou cartier în zona Iagodăriei.

Am votat cadrul legal pentru scoaterea la licitație a loturilor dezmembrate, în jur de 24 de loturi. De asemenea, am alocat 20 de loturi pentru tinerii din M9, pentru că avem cadrul legal să oferim teren gratuit celor care doresc să își construiască o clădire în Moldova Nouă și au sub 35 de ani. În același timp, cu consilierii locali ne-am asumat să putem aduce utilitățile necesare în zonă, și aici mă refer la energie electrică, canalizarea și apa curentă.

Au fost și hotărâri care au ținut de proiectele europene, ca să putem înainta, proiecte care sper ca pe viitor să nu fie blocate din cauza lipsei de înțelepciune a partenerilor politici din perioada următoare.

Și trebuie să spun acest lucru, la final de mandat am avut și suportul consilierilor Partidului Verde, care într-un gest corect au fost de acord și au votat alături de ceilalți consilieri toate aceste proiecte care țin de dezvoltarea orașului Moldova Nouă”, a mai adăugat primarul Adrian Torma.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei