În așteptarea bugetului, Primăria Păltiniș face…lumină!

 

paltinis

Lipsa unui buget afectează toate UAT-urile din țară, inclusiv pe cele din Caraș-Severin. Fără a ști concret sumele de care vor dispune în acest an, primarii continuă proiectele aflate în derulare, mai scriu câte un unul cu finanțare guvernamentală sau europeană, mai adună pet-uri din albiile râurilor cu speranța că odată și-odată populația se va civiliza.

În această situație se află și comuna Păltiniș. În lipsa sumelor pe care se poate baza în acest an, scrie proiecte și primește și finanțare: „Este vorba de un proiect aprobat la finanțare prin Grupul de Acțiune Locală – GAL, ce ne va permite să schimbăm lămpile de iluminat în toate cele 3 localități componente ale comunei“, a declarat pentru Reper 24, primarul Ioan Popovici.

„Vom monta aproximativ 300 de lămpi de iluminat public, cu putere mai mare și consum mult diminuat: 80 vor fi în Păltiniș, 140 la Cornuțel, 60 la Delinești. Lămpile vor fi amplasate pe stâlpii existenți și nu va trebui să ridicăm alții. Chiar dacă acestea vor fi economice, cu un consum cu 30% mai mic, nu vom face multă economie la bugetul local, în schimb vom avea mai multă lumină. Lămpile vechi, cu sodiu le vom da jos și le vom monta pe cele noi pe fiecare stâlp, nu din doi în doi cum le avem acum. La intersecții vor fi lămpi de 100 de wați, iar în rest de 50 de wați“, a mai adăugat primarul comunei Păltiniș, Ioan Popovici.

Primăria a solicitat și avizul Agenției de Mediu, necesar pentru înlocuirea lămpilor de iluminat stradal, iar lucrările vor demara și se vor încheia în acest an.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei