1.7 C
Reșița
duminică, 27 noiembrie 22

„În fâneața cu narcise“ la Zervești

Primăria comunei Turnu Ruieni și Consiliul Local, în colaborare cu Asociația Cultural- Folclorică Armenișana și Casa de Cultură George Suru din Caransebeș organizează, în aceasta primăvară, Sărbătoarea Narciselor la Zerveşti, localitate aflată la mai puţin de 10 km de municipiul Caransebeş.

Participanţii la acest eveniment, vor avea parte de un spectacol de muzică populară susţinut de ansamblurile folclorice şi formaţiile de dansuri populare din zonă. Nu vor lipsi nici serbările câmpeneşti cu mici şi bere, şi nici petrecerile la iarbă verde.

Ajunsă la a 12-a ediție, Sărbătoarea Narciselor a fost ţinută pentru prima dată în poiana de la Zerveşti în anul 1965. După Revoluţie, localnicii au renunţat la organizare, dar frumuseţea şi dorul petrecerilor de altădată i-au determinat să ceară reluarea distracţiilor, lucru care s-a şi întâmplat în anul 2000.

spot_img

„Poiana Narciselor de la Zerveşti, cunoscută în aproape toată ţara, este o rezervaţie naturală care se întinde pe circa 150 de hectare, unde narcisele de munte cresc spontan. Sărbătoarea reprezintă un prilej de bucurie şi sărbătoare pentru tot Banatul Montan, dar şi pentru turiştii din alte colţuri ale ţării, unii veniţi special pentru acest eveniment, de la sute de kilometri distanţă“, a declarat pentru Reper24, primarul comunei Turnu Ruieni, Cosmin Belci.

La ediția din acest an, a cărei deschidere va avea loc duminică, 8 mai, de la ora 11:00, spectacolul folcloric va fi susținut de ansamblurile: „Gugulanul“ din Borlova, „Piticii Armenișeni“, „Lugojana“, „Junii Gugulani“ din Caransebeș, „Timișul“ al Casei de Cultură din Timișoara, „Zestrea Gugulanilor“ din Caransebeș,  „Cununa Timișului“ din Ghiroda,  „Armenișana“ și Ansamblul sârbesc „Dunav“ din Svinița, județul Mehedinți.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei