În județul Caraș-Severin lupta cu focul este îngreunată de lipsa alimentării cu apă

s1

17 localități din mediul rural din Caraș-Severin nu au rețea de alimentare cu apă și nici rampă de alimentare, situație care poate deveni periculoasă, în cazul unui incendiu de proporții. 

În general mașinile celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Caraș-Severin au o capacitate de câteva mii de litri de apă, dar rezerva de apă se termină în câteva minute în special în cazul unui foc de dimensiune mare mare, fiind necesară realimentarea autospecialelor. În astfel de situații ar fi ideal ca realimentarea să se facă cât mai aproape de locul incendiului, a precizat astăzi în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Silviu Hurduzeu.

s2

Probleme apar atunci când în localitățile respective nu există alimentare cu apă, fie din sursă artificială fie din sursă naturală, sau dacă deși în zonă există un râu, nu este amenajată o rampă pentru intrarea unei autospeciale de 24 de tone, a afirmat comandantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Caraș-Severin, colonelul Titus Susan. În situația în care în zonă nu există o sursă de alimentare cu apă, pompierii trebuie să facă naveta de la o localitate la alta, se pierd 15-30 de minute pe drum, timp în care incendiul se poate propaga, a adăugat șeful ISU.

Pentru remedierea situației, reprezentanții ISU au trimis primăriilor în care există probleme un plan de măsuri prin care aceștia sunt atenționați de necesitatea luării unor măsuri de amenajare a rampelor de acces la sursele de alimentare cu apă. Până când autoritățile locale din cele 17 localități vor lua însă măsurile necesare, tot ce putem spera este ca în zonele respective să nu izbucnească nici un incendiu de proporții.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei