fbpx
-0.3 C
Reșița
marți, 31 ianuarie 23

În lupta lor cu moartea, medicii reșițeni câștigă; câștigă vieți și respectul celorlalți!

De aproape doi ani de zile medicul Rusanda Rahela Constantin – șef secție Infecțioase din cadrul staționarului 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița se luptă cu moartea și de cele mai multe ori o biruie.

Eforturile domniei sale și ale colectivului pe care îl conduce au fost răsplătite. Medicul Rahela Rusanda Constantin, specialist în boli infecțioase, a fost invitată la Palatul Cotroceni, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, pentru a i se conferi Ordinul Meritul Sanitar, în grad de Cavaler, în semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul și solidaritatea manifestate în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19 de pe teritoriul țării noastre.

Medicul Rahela Constantin este din comuna Turnu Ruieni și a fost formată de către prof. univ. dr. în medicină Virgil Musta, numit și medicul erou, care a făcut minuni alături de echipa sa la Timișoara în lupta cu virusul Sars Cov 2, la rândul său originar din Turnu Ruieni.

spot_img

Dr Rahela Constantin a avut amabilitatea de a vorbi în exclusivitate pentru Reper24 despre această distincție:

„Sunt fericită și onorată de primirea acestei distincții, întrucât reflectă recunoașteree și aprecierea muncii mele. Mulțumirile și recunoștința mea merg către colectivul de pe secția Boli Infecțioase a SJU Reșița, care au trudit zi și noapte, până la epuizare, pentru toți pacienții internați“.

„Vreau să mulțumesc de asemenea conducerii spitalului, d-nei manager Alina Stancovici care a fost mereu trup și suflet alături de întreg personalul medical. Nu în ultimul rând vreau să mulțumesc familiei mele pe care am neglijat-o aproape în totalitate în ultimii doi ani. Trebuie să recunoasc că am petrecut aproape tot timpul cu pacienții din spital, luptându-mă să le salvez viața, dar tot acest efort a meritat, dovadă fiind și această distincție“.

„Această recunoaștere a muncii mele mă onorează, dar în egală măsură mă obligă și mă responsabilizează să-mi continui activitatea cu aceeași dăruire și același profesionalism ca și până acum“.

Medicul Rahela Constantin recunoaște că în fiecare zi primește mesaje de mulțumire ale pacienților pe care a reușit să-i trateze de acest nou virus, mesaje care au i-au dat un imbold maxim pentru a continua și de a se bucura de reușita colectivului secției Boli Infecțioase al staționarului 3 SJUR.

„Mă bucur că reprezint Reșița, mă bucur să reprezint cu mândrie județul Caraș-Severin. Sunt foarte mândră de bănățenii mei“ a mai precizat pentru Reper24 medicul Rusandra Rahela Constantin.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei