fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

În Stavila se construiesc 44 de apartamente sociale și 36 pentru specialiștii în sănătate!

Primăria municipiului Reșița ne-a transmis câteva lămuriri pe tema imobilelor sociale care se construiesc în zona Stavila și Marginea din municipiu și a celor dedicate specialiștilor în sănătate, proiecte care, însumate, se ridică la 50 de milioane de lei.

Cu privire la articolul ”Blocul de locuințe sociale de la Reșița se-nalță văzând cu ochii”, publicat în ziarul online Reper 24, se face confuzie între două proiecte de investiție desfășurate de Primăria Municipiului Reșița prin ANL (Agenția Națională pentru Locuințe). Astfel, vă transmitem informații cu privire la cele două proiecte de construcție locuințe, demarate de Primăria Reșița în zona Stavila.

Investiția prezentată în articol se realizează în cadrul proiectului „Extinderea stocului locativ public pentru construcții de locuințe sociale în Zona Urbană Funcțională nr. 4 – Cartier Stavila şi Marginea pentru populația din zonele urbane marginalizate, Municipiul Reșița, proiect finanțat din Bugetul de Stat – Programul de construire de locuințe sociale conform Legii 114/1996 și Bugetul local”. 

Proiectul cuprinde lucrări de construcție a 2 blocuri de locuințe cu 44 apartamente în total, rețele tehnico-edilitare exterioare, sistematizare, amenajări pentru protecția mediului și are o valoare de 14.468.505,64 lei (TVA inclus). 

Terenul pe care se propune investiția se află în proprietatea Municipiului Reșița în nordul cartierelor Stavila și Marginea, pe malul stâng al râului Bârzava. Accesul pe terenuri se poate face din strada Zimbrului intersecție cu strada Digului și din strada Valigului intersecție cu DJ 582A. 

DETALII GENERALE:

Regimul de înălțime al blocurilor este de P+2etaje +3 parțial;

Fiecare bloc va avea 22 de apartamente, în total 44 de apartamente (bloc 1 și bloc 2) ce

pot acomoda 44 de familii;

Tipul apartamentelor – cele 2 blocuri conţin un total de 40 de apartamente a câte 2

camere și 4 apartamente a câte 3 camere;

Fiecare bloc va avea în zona de acces câte o rampă de acces pentru persoanele cu

dizabilități locomotorii amplasate în stânga treptelor din zona intrării. 

Programul de construcții de locuințe sociale conform legii nr. 114/1996 are ca obiectiv construirea de locuințe sociale – locuințe cu chirie subvenționată, destinate unor categorii de persoane defavorizate prevăzute de lege, cărora nivelul de existenţă nu le permite accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuinţe în condiţiile pieţei. 

Conform prevederilor legale, după finalizarea investiției, pentru închirierea acestor apartamente pot să aplice următoarele categorii de persoane: persoanele şi familiile evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuinţele retrocedate foştilor proprietari, tinerii care au vârsta de până la 35 de ani, tinerii proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizii de gradele I şi II, persoanele cu handicap, pensionarii, veteranii şi văduvele de război, beneficiarii prevederilor Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 etc. Locuinţele sociale se repartizează de către autorităţile administraţiei publice locale care le au în administrare pe baza criteriilor stabilite anual de acestea.

Un NOU bloc ANL, proiect pentru locuințele specialiștilor în sănătate, demarat de aceeași Primăria Reșița!

Primăria Reșița a demarat prin Agenția Națională pentru Locuințe un alt proiect de construcție de locuințe pentru tineri, destinat închirierii pentru specialiști în sănătate. Astfel, în zona Stavila, str. Scorușului nr. 20, urmează realizarea unui ansamblu de 36 de apartamente de locuit distribuite în 4 clădiri independente cu câte 9 apartamente, cu regimul de înălțime: P+3÷4E. Valoarea totală a investiției a fost estimată la suma de 34.479.655,62 lei (TVA inclus). Precizăm că Agenția Națională pentru Locuințe a achiziționat serviciile de proiectare și execuție lucrări. Execuția lucrărilor pentru acest proiect este programată pentru anul în curs.

Pe lângă clădirile de blocuri propriu-zise, investiția va cuprinde toate lucrările exterioare de natură edilitară și urbanistică necesare bunei funcționări a ansamblului: drum de acces, parcaje și alei pietonale, platformă gospodărească, spații verzi și plantații de arbori și arbuști.

Locuințele sunt destinate familiilor de cadre medicale ca locuințe de serviciu, acordate în condițiile contractului de muncă, potrivit prevederilor legale. La proiectarea imobilelor s-au avut în vedere prevederile Legii nr.114/1996, precum și criteriile impuse de MLPTL și ANL“, ne-a transmis BIROUL COMUNICARE ȘI RELAȚII PUBLICE al Primăriei Reșița.

Sergiu TABAN

5 COMENTARII

 1. Blocul pentru cadre medicale trebuia ridicat lângă spital!
  În caz de necaz, un doctor ar fi putut sa fie la căpătâiul unui pacient în câteva minute! Din Stavila, ca veni probabil cu autobuzul electric pana la intermodalul din Muncitoresc, apoi va lua tramvaiul pana la Victoria, după care va împinge în gambă, pana la spital…
  Probabil ca niciun cadru medical nu va popula respectivul bloc și atunci primaria va jongla cu apartamentele după interesele sale politice, desigur!

  • Este doar propagandă articolul în cauză, restul este bullshitt marca Tăițelu vs.păcălicii din jurul lui, alți măscărici de rezervă…Auzi, specialiștii….!!!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Hai cenzura să-și facă datoria, adevărul doare, e cancer!!!👊👊👊👎👎👎👎👎

  • 1. Locuitorii din zonă au fost revoltați de faptul că se construiește de fapt un ghetou de, în locația fostei Șamote.
   2. Unde sunt ridicate acele blocuri pentru „medici”, îmbâcsită cu tot felul de uleiuri ale locomotivelor defecte, este o zonă inundabilă. Unde mai pui faptul că la 60 m de blocurile medicilor, tot primăria a înființat o „secție” specială, un depozit de „gunoaie”.
   3. Despre decontaminarea solului amplasamentelor industriale, …. deja SF-uri

 2. „Mișto” poza cu macaraua Roman Diesel. Profesioniștii o porecleau „romica”.
  Un camion, „romică” din dotarea primăriei, se află și in curtea deponeului de gunoaie din fața blocurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei