fbpx
16 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

În țara „mutului“, orbii conduc mașini

Am întâlnit de-a lungul timpului șoferi „orbi de beți“, drogați până când li s-a încețoșat vederea, ori atât de nervoși încât „vedeau“ negru în fața ochilor și nu șoseaua și pe ceilalți participanți la trafic.

Am întâlnit, de asemenea, analfabeți care habar nu aveau să scrie ori să citească, dar care au obținut carnetul de șofer, cu răspunsuri clare și precise (și mai ales corecte) la sală, unde, așa cum ar fi normal, au citit, înțeles și răspuns la întrebările privind legislația.

Acum am mai auzit (că de văzut nu am văzut) una, mai tare decât toate celelalte la un loc.  De obicei, atunci când un șofer suferă de deficiențe grave de vedere, acesta nu mai are dreptul de a conduce. Cu toate acestea, o situație neobișnuită a fost identificată de către Prefectura Olt (județul în care se află și Caracalul).

În ultimul an, Poliția Rutieră a sancționat 7 șoferi care erau înregistrați ca având deficiențe de vedere semnificative în documentele oficiale. Mai precis, acești șoferi erau considerați orbi conform actelor. Aceștia au fost surprinși săvârșind diverse abateri în trafic, conducând autovehicule.

Principala suspiciune este că cele 7 persoane „nevăzătoare” au obținut în mod ilegal statutul de persoane cu handicap. În caz contrar, ar însemna că au condus în mod ilegal având deficiențe grave de vedere, punându-și astfel în pericol viața și pe cea a celorlalți participanți la trafic.

De-o fi una, de-o fi alta… e la fel de grav și demonstrează, încă o dată, că românul e… descurcăreț și știe să se „adapteze“ oricărei situații. În cazul de față cu „sprijinul“ unor semeni de-ai noștri, oameni „de bine“.

Cu astfel de specimene pe șoselele patriei nu e de mirare că ne situăm de câțiva ani pe „podiumul“ accidentelor grave din Uniunea Europeană, atât în ceea ce privește numărul, dar, mai ales, la decese.

Dan AGACHE

1 COMENTARIU

  1. În ultimul an, Poliția Rutieră a sancționat 7 șoferi care erau înregistrați ca având deficiențe de vedere semnificative în documentele oficiale.

    Bine că erau de la poliția rutieră și nu de la poliția locală, a animalelor, rurală sau de ordine pu(b)lică, de unde unii, prin uzurparea funcției (de polițist rutier specializat și desemnat IGPR) și/sau profitând de lipsa unor semne distinctive vizibile pe mașinile ”miliției” (nerutiere) au mai pornit să oprească ”la plesneală” și să pescuiască (ilegal) în domeniul rutier, pe șoselele patriei.
    Că poate le mai iese un ciubuc, o avansare în gard sau grad, iaca … fie și prin abuz în serviciu. Că defectuoși sunt oricum (majoritatea).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei