fbpx
6.7 C
Reșița
marți, 21 martie 23

Încă n-ai auzit de restaurantul Craft de la Reșița? Burgeri, steak, bere și muzică bună!

La Reșița și-a deschis de ieri larg poarta un nou restaurant, care vine în întâmpinarea tinerilor care au „pretenții“, a celor care își doreau în orașul lor un loc unde să poată servi un burger pe cinste sau a celor care își doresc o întâlnire între prieteni la o bere bună sau un prosecco.

Acum pe bune, lăsând introducerile simandicoase de-o parte, avem parte de un restaurant chic în chiar buricul târgului, care, în umila mea opinie, va reprezenta o reală concurență pentru toate celelalte puncte de atracție gastronomică din zonă. Rezultat al ambițiilor și viziunii comune a trei tineri antreprenori reșițeni, Sabin, Cosmin și George, Craft Reșița are un aer fresh, juvenil, fapt resimțit de mine de la primul „descălecat“ în acest local.

spot_img

Oamenii de aici au un vibe pozitiv, sunt pregătiți cu de toate, determinați să se pună-n slujba clientului și să țineți cont și de faptul că n-au deschis „cârciuma“ pentru că se plictiseau pe-acas. Sabin este fără doar și poate un tip de toată isprava, pe care l-am mai întâlnit și în subiecte precum restaurantul Napoli (zona Henn) sau Doner Kebab-ul din Govândari, George e renumit pentru creația „din vale“ de la ieșirea din oraș, cunoscută drept „Memento“, iar Cosmin este un creator de fantezii pentru papila gustativă, câștigător de concursuri în Germania post-decembristă, unde vreme de 7 ani a preparat cu un succes remarcabil burgeri pentru toate gusturile și formele.

Așadar, Craft este locul unde merită să te abați atunci când ți-e poftă, ți-e foame sau vrei să deguști un desert. La Craft poți să alegi între supe crème, burgeri de vită, de pui, steakuri, toate preparate în fața clienților care adulmecă buchetul de mirosuri ce vine dintr-o bucătărie aflată la vedere.

Două femei din Ucraina, cooptate în echipa Craft Reșița! 

Pentru corectitudinea acestui reportaj, trebuie să remarc și latura umană pe care au arătat-o asociații acestui business, cei care s-au ocupat de angajarea resursei umane la restaurantul Craft. În acest sens, două femei, mamă și fiică Nela de 43 de ani și Kasia de 17 ani din Ucraina au fost cooptate în echipa Craft. Nela și Kasia sunt originare din Odesa și, dacă mai trebuie s-o spunem, au fost nevoite să fugă din propria țară, din propriul cămin, ca urmare a conflictului care are loc în această țară și pentru care aceste ființe nu au nicio vină. Nu le-am fotografiat pentru că nu am dorit să facem din aceste femei „trofee“ pentru presa avidă de senzațional, dar gestul celor care le-au angajat pe aceste femei mă face să scot pălăria în fața lor.

Craft a deschis în luna americană! 

În fiecare lună, Craft își propune să vină în întâmpinarea clienților cu o gastronomie specifică unei anumite țări. În această primă lună, Craft se adresează celor ce adoră bucătăria americană de tip Steakhouse & Burger. Să mai spunem că la numărul de telefon 0770 450 164, ai posibilitatea să îți comanzi toate bunătățile gătite de acești băieți talentați la tine acasă, la birou sau dacă vrei să comanzi pe terasa Craft, asta dacă-ți place să te bucuri de acest view al centrului reșițean, iar fântâna arteziană a maestrului Lucaci își face de cap, nu mai suna, că vine imediat garcon la tine!

Carne maturată 30 de zile, rețeta ideală pentru cei mai buni burgeri! 

Carnea preparată de chef Cosmin și Sabin este maturată vreme de 30 de zile, ținută în condiții speciale, chiflele sunt proaspete, cu semințe, sosuri pentru toate tipurile de burgeri și steakuri. Mi-au plăcut și cartofii prăjiți marca Craft, deși, recunosc, în ultima perioadă am fugit de genul ăsta de mâncare, de carbohidrați. Totuși, cum merge o bere după un burger din ăsta, neamule…

Adevărul e că nu trebuie să-mi dați dreptate, n-am scris textul ăsta ca să stârnesc vreo falsă reacție, ci am expus din ceea ce am trăit, servit, gustat la locul faptei. Îmi vor da dreptate, legat de ceea ce am scris aici, doar aceia care se vor încumeta să calce pragul Craft în perioada următoare. În rest, n-aș putea decât să-i felicit pe acești băieți minunați care au făcut ca povestea lor să fie transpusă în realitate. Sigur, munca, abiția și trenacitatea lor au făcut totul posibil. Iar exemplul lui George, Cosmin și Sabin sper și îmi doresc să fie preluat și multiplicat de alți tineri pe care i-a zămislit acest oraș, tineri care se gândesc la această oră, undeva în pribegie, într-un oraș sau o localitate din străinătate, că acasă poate însemna o șansă de mai bine pentru ei, cei care au plecat dezamăgiți la un moment dat de aici.

Personal, mă declar de pe-acum fan al restaurantului Craft, (îmi) promit să mai revin, îmi asum tot ce am scris și semnez… Sergiu TABAN

Restul e cancan…

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei