2.7 C
Reșița
vineri, 28 ianuarie 22

Încă o bilă albă pentru managementul Spitalului Județean de Urgență din Reșița

Plin de datoriile adunate în mulții ani de management defectuos și politizat, cu conturile blocate și cu finanțări total insuficiente din partea Consiliului Județean Caraș-Severin, Spitalul Județean de Urgență din Reșița se redescoperă și se reinventează din nimic.

Încet, cu răbdare și cu mult tact se pot realiza multe dacă ști și dacă vrei să faci ceva pentru semenii tăi. dacă nu ai ajuns în acea funcție pe linie de partid, ori pe bază de PCR (pile, cunoștințe și relații).

Aseară sub antetul „Fii bun ori de câte ori se poate! Și întotdeauna se poate!” (Dalai Lama), managerul SJUR Alina Stancovici a remis presei încă o reușită a echipei secției ortopedie, în beneficiul pacienților care trec pragul acestei unități sanitare:

spot_img

Astăzi (ieri NR), la Spitalul Județean de Urgență din Reșița prin bunăvoința Primăriei comunei Lăpușnicul Mare și înțelegerea doamnei primar Mihaela Drăgilă, a fost dotat blocul operator al Secției de Ortopedie și Traumatologie cu motoare chirurgicale, specifice activității în domeniu, urmând ca în cursul săptămânii să mai sosească și alte dotări pentru blocul operator.

Generozitatea Primăriei comunei Lapușnicul Mare nu poate fi decât prețuită cu atât mai mult cu cât, Spitalul Județean de Urgență din Reșița, are secții unice la nivelul județului și astfel, acestea deservesc întreaga populație a județului începand cu Reșița, continuând cu Valea Carașului, Țara Almăjului, Valea Bistrei ori Clisura Dunării!

Cu câteva săptămâni în urmă, spațiul blocului operator al Secției Ortopedie a intrat în renovare, acțiunile urmându-și cursul mai întâi prin acoperirea suprafeței cu vopsea epoxidică, iar acum cu motoarele chirurgicale necesare intervențiilor ortopedice.
Desigur, nevoile există încă, dar împreună cu medicii Mircea Bona, Robert Vlăduțu și Mihai Dragoș, cei doi din urmă fiind cei mai noi medici ortopezi din Reșița, un real câștig pentru unitatea sanitară, cu personalul medical mobilizat exemplar, lucrurile prind contur.

Desigur, în întâmpinarea nevoilor Secției Ortopedie a venit și votul Consiliului Local al municipiului Reșița, săptamanile trecute pentru realizarea în parteneriat cu Consiliul Județean Caraș-Severin, în vederea dotării cu aparatura modernă a secției, așa cum dealtfel șade bine unui spital din Banatul Montan.

Nimeni nu este inutil în această lume și e păcat să nu ajuți acolo unde există reunite țelul, priceperea și dorința!!“ a mai punctat Alina Stancovici – managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. Vorbe mari fapte puține. Nu îi cred deloc la cum s-au petrecut lucrurile în ultima vreme nu o cred nici pe cucoana manager așa cum nu mai cred de mult timp în țara asta și nici în conducătorii ei vânduți altor interese altele decât bunăstarea vieții românilor în țara lor dacă o mai fi. 🧐😕

  2. Din păcate, nu se rezolvă cauza cauzelor. Și anume subfinantarea spitalului pe caz rezolvat. Atât timp cât spitalul are 1 leu cheltuieli și primește de la Casa de Asigurări de Sănătate 0,8 lei, pe caz rezolvat, situația va trena. Soluția? Asigurări private de sănătate și coplata. Desigur, împreună cu un management eficient, privat, aș putea spune, la nivelul întregului spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei