Încă o finanțare europeană pentru Oravița! Fosta clădire a UFET-ului urmează a fi restaurată și transformată în muzeu

UFET Oravita

Primăria orașului Oravița nu se dezminte când vine vorba de finanțări nerambursabile din fonduri UE. După ce a semnat contracte în valoare de peste 10 milioane de euro, amintim aici proiectele de reabilitare a Pieței Agroalimentare, Teatrului Vechi „Mihai Eminescu” și a fostei clădiri a Primăriei, administrația orăvițeană a primit aviz favorabil la evaluarea conformității administrative pentru proiectul „Lucrări de restaurare, modificare, dotare și schimbare de destinație în muzeu a fostului sediu S.E.T.T.P.P.L. (fostul sediu al UFET-ului), clădire monument istoric”.

Proiectul a fost depus în vara aceasta în cadrul Programului Operațional 2014 – 2020 / Axa Prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural / Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, la apelul de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) – Promovarea culturii și a turismului, a contactelor directe între oameni. După evaluarea conformității administrative a cererii de finanțare, ADR Centru a anunțat Primăria orașului Oravița că proiectul a fost declarat eligibil pentru această fază. Conform studiului de fezabilitatea, clădirea fostului UFET, situată în proximitatea Teatrului Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița, urmează a fi restaurată  și amenajată pentru a găzdui Muzeul  Multiculturalismului European, acesta ilustrând tradiția conviețuirilor interetnice în habitatul Oravița și, prin extensie, în ținutul cărășean. Valoarea totală a proiectului este de puțin peste 3 milioane de lei.

Citește și: Primarul URSU, campion la proiecte din fonduri europene nerambursabile!

Muzeul va fi situat într-un parc istoric-social şi spaţiu pentru manifestări în public a ataşamentelor locale pentru recuperarea tradiţiei, un imperativ al momentului actual”, declară istoricul Ionel Bota, directorul Centrului Cultural Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”.

Dincolo de restaurarea clădirii, zona din proximitatea Teatrului Vechi „Mihai Eminescu” își va schimba radical aspectul peisagistic odată cu proiectele de reabilitare a celui mai vechi teatru din țară și amenajarea unei piațete în zonă.

Citește și: Peste 4.5 milioane de euro din fonduri europene pentru Primăria Oravița

Am gândit ca acestei zone să-i dăm un aspect peisagistic cât mai interesant, mai ales că este o zonă încărcată de istorie și este una dintre cele mai vizitate locații din orașul nostru. Prin implementarea acestor proiecte, vom avea, cu siguranță, unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Valea Carașului”, a declarat, pentru Reper 24, primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

Citește și: 20.000.000 de lei, investiți în educație! Campus preuniversitar, inaugurat la Oravița!

 

Diana RADU

 

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

http-reper24-ro