Încă o premieră la teatrul reșițean! Situații de un comic desăvârșit în „Soare pentru doi”!

t

Teatrul de Vest din Reșița vine în fața iubitorilor acestui gen de artă cu a doua premieră de anul acesta – „Soare pentru doi” de  Pierre Sauvil, în regia lui Valeriu Andriuță, spectacolul avându-i în distribuție pe Andrada Samoilă și Florin Ruicu.

„Soare pentru doi” vine și cu un debut scenografic la Reșița, al tinerei Denna Istrate.

Premiera va avea loc sâmbătă și duminică, de la ora 19:00, în ambele zile, împreună putând găzdui în sală 60 de locuri, după cum a precizat managerul teatrului reșițean, Florin Ionescu, spectacolul urmând a se juca și joi, 24 februarie, la Caransebeș.

Regizorul Valeriu Andriuță nu este la prima colaborare cu teatrul reșițean.

Toate au fost o conjunctură din care eu sper și simt că ies niște lucruri frumoase și am încercat să creăm un spațiu care încet-încet prinde personalitate. Cu cei doi actori, cu un efort considerabil, pentru că timpul e foarte scurt, am reușit un spectacol în 6 zile și a 7-a o prezentăm spectatorului. Este un tur de forță și vreau să fie apreciat ca atare. Nu este simplu și vă spun de pe tușa de actor. Este foarte complicat să îmbrățișezi un personaj într-un timp atât de scurt, dar pentru efortul și pentru curajul lor vreau să le mulțumesc. Actorul trebuie pus la treabă ca și sportivul, ca și alt artist, muzician, este foarte important pentru meseria noastră să jucăm. Condițiile în care suntem impuși, cu restricții, dictează și ele un fel de stare aproape de stres, dar eu sper să avem sâmbătă un spectacol de care să fie și spectatorul mulțumit”, a declarat regizorul Valeriu Andriuță.

DSC_0707 - Copie

 

Aflată la debutul scenografic, Denna Istrate a vorbit despre faptul că a ajuns să facă scenografie de teatru, deși era axată pe scenografie de film, împinsă de conjunctură, pe care o vede a fi una favorabilă.

Andrada Samoilă a avut și ea parte de un „debut”, acela de a fi fost nevoită să se pregătească pentru un spectacol în doar 6 zile.

E o provocare și emoțiile sunt foarte mari. Sper să mă ridic la nivelul așteptărilor publicului, sper să pot fizic să dau tot, pentru că textul e unul foarte bun”, a precizat actrița.

Alături de Andrada Samoilă pe scenă în „Soare pentru doi” se află Florin Ruicu care a vorbit în termeni laudativi despre regizorul Valeriu Andriuță.

DSC_0722 - Copie

Este un om foarte bogat sufletește. Fiind și regizor și actor și având o psihologie, spun eu, foarte fină a știut să ducă relația regizor-actor așa cum trebuie. Știe și să ne certe, știe să ne și îmbrățișeze, știe să ne și felicite, știe să ne și mustre. E o bucurie să lucrezi cu un astfel de om pentru că îți arată toată dragostea lui, dar în același timp nu te lasă să greșești o secundă, nu te lasă în ale tale. Tu te superi, te enervezi, te duci și te liniștești, vii înapoi și îi dai dreptate, pentru că altfel nu poate ieși un act artistic foarte bun, nu putem vorbi de desăvârșire”, a precizat actorul Florin Ruicu.

Spectacolele vor avea loc la Teatrul de Vest Reșița și se vor desfășura în condițiile de siguranță impuse respectând măsurile și regulile pentru prevenirea răspândirii COVID-19. Locurile sunt limitate! Preț bilet: 10 lei / 20 lei.

149852909_4216039081757391_4911654925804359567_o

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei