fbpx
3.7 C
Reșița
duminică, 03 decembrie 23

Încep lucrările la mall? „Sper ca din toamnă să fim în șantier”, declară Tatian Diaconu

Lucrările la amplul proiect derulat de CEETRUS pe fosta platformă industrială Mociur din Reșița ar urma să înceapă în această toamnă, speră Tatian Diaconu, directorul general al NHood România (companie formată după fuziunea Ceetrus cu Nodi). În urmă cu câteva săptămâni, primarul Reșiței, Ioan Popa, se arăta mai optimist și avansa ca termen pentru începerea lucrărilor la mall primăvara acestui an.

Sper ca din toamna aceasta să fim în șantier”, a precizat Tatian Diaconu în cadrul unei emisiuni pentru Ziarul Financiar, emisiune în care a vorbit pe larg despre proiectul de la Reșița. Conform acestuia, comunitatea din municipiul de pe Bârzava așteaptă cu nerăbdare începerea proiectului, aflat în această perioadă într-o fază administrativă, care presupune, printre altele realizarea PUZ-ului și a obținerea autorizărilor necesare pentru începerea lucrărilor.

„Suntem în etapa finală a fazei administrative, PUZ-ul va ieși în câteva săptămâni pentru că toate avizele au fost în sfârșit obținute. Sigur că întreg procesul este greoi și nu pentru că cineva s-ar opune sau pentru că ni s-ar pune bețe în roată, ci pentru că nivelul de impact asupra orașului este atât de mare încât el necesită foarte multă coordonare. Vorbim de coordonare în ceea ce privește capacitățile de utilități, rețeaua de drumuri și străzi a orașului, coordonare în ceea ce privește funcțiunile sociale. Pentru că tu anticipezi de fapt ceea ce ar trebui să fie orașul în 20 sau 30 de ani. E un exercițiu plin de responsabilitate.

Tragem speranță că în toamna aceasta vom fi deja în construcția primei faze, asta înseamnă ca PUZ-ul să fie eliberat foarte repede și să intrăm într-o fază de autorizare care probabil va dura 6-9 luni de zile, sperăm ca în septembrie să fim în construcție efectiv.

Începem cu partea comercială. Partenerii noștri din retail și-au exprimat deja intențiile pentru Reșița și asta ne-a bucurat foarte tare, pentru că mulți ne-au considerat avangardiști, vizionari sau ușor nebuni. Probabil că suntem un pic din fiecare, dar faptul că ai în spate parteneri care îți confirmă o alegere pe care ai făcut-o prin dorința lor de a fi acolo, ne bucură pe toți și sper ca din toamna aceasta să fim în șantier. Sper ca această comunitate fantastică din Reșița să continue să împingă proiectul cu această energie și să ne vedem, așa cum spunea un prieten din Reșița, la Starbucks la o cafea, e o expresie deja împământenită acolo, pentru că oamenii își doresc o bună parte din aceste branduri la Reșița”, a precizat Tatian Diaconu.

Masterplanul Ceetrus pentru Reșita, presupune o dezvoltare în patru etape, după cum urmează:

Faza 1: Shopping Mall (35.000 m2 GLA);

Faza 2: Retail diy (9.000 m2 GLA), Aquapark pe o suprafață de 4 hectare (bazine interioare și exterioare, tobogane și servicii de welness cu o capacitate pentru o audiență de 700 de persoane în interior), Hotel (11.700 m2 și 150 de camere);

Faza 3: Office (4.000 m2 GLA);

Faza 4: Hotel (150 camere).

Proiectul este unul pe termen lung și ar urma să fie finalizat undeva în 10-15 ani.

Tatian Diaconu: „Nu noi am ales Reșița, Reșița ne-a ales pe noi”

Directorul general al NHood România a vorbit și de importanța pe care o are colaborarea cu administrația locală în derularea unui proiect de amploare, dar și motivul pentru care a ales dezvoltarea unui astfel de proiect la Reșița.

Mă întreba cineva de ce am ales Reșița. Nu noi am ales Reșița, Reșița ne-a ales pe noi și asta se datorează dlui primar Popa, care a venit la un seminar în care se discuta despre urbanism sustenabil și pur și simplu ne-a invitat să vizităm orașul, să ne arate ce s-ar putea face în Reșița.

Parteneriatul cu administrația este capital și tot ce văd dezvoltat de calitate în România, la această scară a regenerării urbane, comunitare s-a făcut de fiecare dată pe fondul unui parteneriat public privat, măcar moral, de calitate.

La Reșița vorbim de infrastructură grea, vorbim de multe milioane investite, și în cele din urmă, dacă pui totul pe umerii unui singur actor din această frumoasă poveste s-ar putea să nu poată duce. Și atunci această coordonare, această viziune pe termen lung , această integrare a unui proiect în cadrul viziunii orașului sau chiar a județului, este foarte importantă și se realizează prin elemente simple: colaborare, comunicare, viziune comună, aliniere de interese”, a mai precizat Tatian Diaconu.

 

Karina TINCUL

2 COMENTARII

  1. Speri mata da speri degeaba. Vin tancurile și rachetele din partea lui Țar Putin și e frumos?Crește consumul de rachete, unii costruiesc, alții dărâmă. Muncă pi dai bojè. Harașo!

  2. ”fază de autorizare care probabil va dura 6-9 luni de zile”?Noaptea mintii,cum se spune acum.Cum sa dureze atat cand toata lumea chiar vrea acest proiect realizat?Costurile s-au schimbat dramatic,eficienta este indoielnica dar ma rog,cand totul se inchide si economia intra in criza avem nevoie de malluri…..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei