Începe Caravana Fondurilor Europene în Regiunea Vest  

modelmic

În perioada 11 – 20 mai, va avea loc Caravana Fondurilor Europene în Regiunea Vest. Caravana va trece prin toate cele patru reședințe de județ ale regiunii, și anume Arad, Timișoara, Reșița și Deva. Startul caravanei se va da luni, 11 mai 2015, în ARAD, în sala de ședințe Vasile Goldiș a Consiliului Județean Arad.

În cadrul caravanei vor fi prezentate oportunitățile de finanțare în perioada de programare 2014 – 2020, oferite prin intermediul Programului Operațional Regional pentru perioada 2014 – 2020, Programului Operațional Infrastructură Mare pentru perioada 2014 – 2020 și Programului Național de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014 – 2020

De asemenea, pe lângă prezentarea oportunităților de finanțare cu fonduri europene nerambursabile și a oportunităților de finanțare a investițiilor în Regiunea Vest, participanților la întâlnirile organizate în cadrul caravanei li se vor prezenta și o serie de aspecte generale privind Acordul de Parteneriat pentru perioada 2014 – 2020 semnat de Comisia Europeană și Guvernul României, precum și Planul pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Vest.

La aceste întâlniri sunt așteptați să participe reprezentanţi ai instituţiilor din Reșița și Caraș-Severin, precum Consiliul Judeţean, Prefectura, Primăriile de oraşe şi comune, instituţii deconcentrate judeţene, precum și reprezentanți ai mediul academic.

Caravana Fondurilor Europene este o inițiativă a Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest în parteneriat cu Organismul Intermediar pentru Programul Operațional Sectorial Mediu Timișoara – Regiunea Vest și Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest.

Demersul de a organiza Caravana Fondurilor Europene are ca scop final facilitarea accesului Regiunii Vest la fonduri nerambursabile prin sprijinirea potențialilor beneficiari de finanțare europeană nerambursabilă și continuarea inițiativelor pentru dezvoltarea Regiunii Vest cu fonduri europene.

Alexandra JURCA

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei