A început modernizarea primelor străzi din cele 52 cuprinse în cel mai mare proiect de asfaltare din Bocșa

 

bocsa

Cu câteva zile în urmă, primarul orașului Bocșa, Eugen Cismăneanțu, anunța începerea lucrărilor de asfaltare pe 5 străzi cuprinse în proiectul „Modernizare străzi și trotuare în zonele Măgura, Bocșa Montană, Vasiova, Bocșa Română si Neuwerk, L~20km, în orașul Bocşa”, proiect finanțat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Este vorba despre străzile: Sadovei, 13 Decembrie, 8 Martie, Tărnăveni şi Ezerişului, cuprinse în proiectul ce prevede reabilitarea completă a unui număr de 52 de străzi, adică partea de carosabil, rigole, spaţii verzi şi căile de acces fiind cel mai mare proiect de asfaltare din oraş în ultimii 30 de ani.

Pentru a lămuri anumite aspecte sesizate deja de către locuitori în privința prioritizării străzilor de la care s-a început asfaltarea, primarul Cismăneanțu a făcut o informare publică.

Primesc des întrebări de la dumneavoastră cu privire la începerea lucrărilor de asfaltare pe străzile care aveau deja asfalt. Unii dintre dumneavoastră mă întrebaţi de ce am început, de exemplu, pe strada Sadovei şi nu pe o altă stradă, care nu avea asfalt. Răspunsul este următorul: graficul de execuţie al lucrărilor este întocmit încă de la depunerea ofertelor de către constructor.

116797668_2774352322850703_3626583833529594795_o

 

Acest grafic devine obligatoriu odată cu semnarea contractului. După cum aţi observat strada Sadovei s-a deteriorat foarte mult în urma lucrărilor de canalizare, iar aceste lucrări de asfaltare cred că sunt necesare şi sunteţi de acord cu mine în această privinţă. Cât despre celelalte străzi din contractul de asfaltare, vă pot spune că vom ajunge cu lucrările pe fiecare dintre ele.

116801321_2774352436184025_5623348646419346158_o

 

Termenul de finalizare al lucrărilor este de 16 luni şi cuprinde pentru 90% dintre străzi, următoarele: refacerea părții carosabile (drumul), rigole, spaţii verzi, trotuare şi accesul la fiecare proprietate. Pe tot parcursul realizării acestor lucrări apelez la răbdarea, bunăvoinţa şi înţelegerea dumneavoastră”, preciza primarul Bocșei. Eugen Cismăneanțu.

Edilul afirmă că străzile care nu sunt cuprinse în contractul de asfaltare a celor 52 de străzi ( prin PNDL), au fost cuprinse în cele 2 contracte cu finanțare europeană în valoare de 33 de milioane de lei, prin care vor fi asfaltate alte 16 străzi.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei