Inconștiență la volan! Șoferul unui microbuz de transport persoane, prins de polițiști sub influența alcoolului

modelmic

71 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii cărășeni în perioada 14 – 20 octombrie, în urma controalelor derulate pe raza întregului județ cu privire la legalitatea activităților de transport public de persoane și marfă. Cele mai multe amenzi au fost date pentru depășirea limitei legale de viteză. Mai grav este faptul că au fost depistați și șoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

„La acțiuni au participat zilnic peste 65 de polițiști rutieri, din cadrul structurilor operative ale Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Pe parcursul celor șapte zile, au fost verificate 544 de autovehicule, 341 de autovehicule destinate transportului de marfă, dintre care 117 înmatriculate în alte state U.E. și 203 autovehicule destinate transportului de persoane.

În urma acțiunilor, dintre cele 544 de autovehicule controlate, în 47 dintre cazuri au fost constatate nereguli, fiind aplicate 71 de sancțiuni contravenționale, conform legislației în domeniu, cele mai multe pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe anumite sectoare de drum”, explică Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Conform acesteia, doi dintre conducătorii de autovehicule destinate transportului de persoane și de  marfă au fost sancționați cu amendă contravențională și s-a luat măsura suspendării permisului de conducere pentru 90 de zile, pentru conducerea sub influența alcoolului. Într-unul dintre cazuri a fost vorba de șoferul unui microbuz de transport persoane, care avea o alcoolemie de 0,26 mg/litru alcool pur în aerul expirat. În celălalt caz, șoferul unui autocamion a fost testat cu aparatul etilotest de către polițiști, în zona Moldova Nouă, rezultând o concentrație de 0,30 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

 

Karina TINCUL

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei