fbpx
18.7 C
Reșița
luni, 17 iunie 24

Inflația și sănătatea românilor

Creşterea preţurilor are efecte negative directe asupra sănătăţii românilor, care renunţă la obiceiuri sănătoase sau aspecte care ţin de grija personală şi chiar amână vizita la medic, reiese dintr-un studiu realizat în primul trimestru al acestui an.

58% dintre participanți estimează că au o alimentaţie sănătoasă într-o oarecare măsură, 21% – într-o mică măsură, iar 11% – într-o mare măsură. 5% nu pot estima, iar alţi 5% o consideră drept „complet nesănătoasă”.

Întrebaţi dacă au adus modificări asupra alimentaţiei lor în ultimele trei luni, ca urmare a creşterii preţurilor sau a situaţiei financiare personale devenită mai dificilă din cauza inflaţiei, 44% dintre respondenţi au declarat că au renunţat la alimente de calitate, mai scumpe, şi s-au orientat către alimente mai ieftine. 21% au declarat că nu, dar intenţionează să facă schimbări în următoarele trei luni, în timp ce 27% au declarat că nu şi nici nu intenţionează în următoarele 3 luni.

Aproape 6 din 10 români au renunţat la servicii medicale, și-au amânat sau au evitat vizita la medic în ultimele 3 luni, deşi au avut o problemă medicală, ca urmare a creşterii preţurilor sau a situaţiei financiare personale devenite mai dificilă din cauza inflaţiei, mai arată rezultatele studiului.

Sursă foto: DailyBusiness.ro

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei