„Internații de serviciu” de la Spitalul Județean Reșița, alungați de noul virus!

virus

Chiar dacă există voci care susțin că odată cu apariția cazurilor de coronavirus în județul nostru și luarea de măsuri speciale privind accesul în spitale, ar fi fost neglijate în acest sens persoanele care suferă de alte boli și care necesitau internarea. Reprezentanții DSP Caraș-Severin infirmă aceste zvonuri și susțin că niciun bolnav nu a fost ținut în afara spitalului dacă necesita internarea.

Nu am avut sesizări. Ne-am fi putut aștepta la așa ceva și chiar medicii noștri au tratat și persoane pozitive, vorbeam de domnul doctor Dumitrescu, a și operat persoane pozitive, chiar și dumnealui a fost testat de cel puțin două ori, bolnavii au fost primiți (cei non-covid) pentru că lucrurile sunt destul de clare. Și așa cum a spus și domnul Arafat și toți cei autorizați, specialiști, nu se refuză niciun bolnav, nu ți-i bolnavul, pentru că îl suspicionezi și îl ți zile în șir netratat”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Scăderea numărului de internări în spital odată cu apariția pandemiei s-ar datora, în parte, cazurilor sociale și care de teama noului virus nu au mai venit la unitatea spitalicească să solicite internarea, în timp ce bolnavii cronici au fost în grija medicilor de familie, fiindu-le facilitat de către aceștia.accesul la tratament.

E adevărat, a scăzut numărul celor care veneau în spital, a scăzut numărul celor „internați de serviciu”, erau anumite cazuri sociale care veneau și cereau internarea, nu mai vin, s-au speriat, a scăzut numărul internărilor, dar nu am avut o situație concretă în care cineva să fi pățit ceva pentru faptul că nu și-a luat tratamentul.

Lucrurile sunt puse la punct și din perspectiva medicilor de familie. Ei sunt foarte bine instruiți, rețetele sunt trimise pe mail, sunt înmânate celor care trebuie, cardul de sănătate nu este necesar în această perioadă, dar dacă este o situație de internare în spital, cei de acolo știu ce au de făcut și oamenii sunt duși pe traseele și pe circuitele normale, evitând partea de Covid”, a mai declarat purtătorul de cuvânt în cadrul DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros.

Medicii au fost sfătuiți tot timpul să trateze orice bolnav ca un posibil suspect de coronavirus.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei