5.7 C
Reșița
joi, 09 decembrie 21

Investiții europene pentru sănătatea locuitorilor din Caransebeș

Cu un punctaj de 99 din 100 posibile, Primăria municipiului Caransebeș se poate mândri că va avea un Spital Modular ce va fi amplasat în spatele actualului Spital Municipal și va fi legat prin circuite noi de acesta.

„Astăzi mă declar fericit pentru că proiectul POIM: „Creșterea Capacității Administrative și de Reacție în situații de Urgență, Generate de Covid 19, în spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, cu acronimul HELPCOVID – 19”, a trecut în etapa de precontractare“, a declarat pentru Reper 24, Florin Bogdea, city managerul municipiului Caransebeș.

„Munca noastră, a celor din Primăria Caransebeș, a dat roade și aș vrea să felicit echipa Compartimentului Proiecte Europene, care s-a mișcat exemplar și cu eforturi și sacrificii, am reușit să depunem acest proiect. Vreau sa vă spun ca spitalul modular va fi un proiect care se va integra perfect și cu proiectul de „Fluidele Medicale” la care lucrăm și cu ideile de viitor ale noastre ca primărie, dar și ale spitalului“.

spot_img

Prin implementarea Spitalului Modular, cazurile de Covid 19 vor fi scoase din spital, iar secția de primiri urgențe va prelua cazurile non-covid, astfel scăzând riscul de infectare.

Împreună cu dl primar Felix Borcean și echipa de implementare din cadrul municipalității ne-am gândit să dăm o funcționalitate acestui spital și după încheierea acestei pandemii. El va beneficia într-un viitor apropiat și de un bloc operator și ne va permite să mutăm într-un viitor nu prea îndepărtat secția de boli infecțioase din actuala locație din centrul orașului și să efectuăm și modernizarea acelei clădiri“, a mai spus Florin Bogdea.

Proiectul, odată trecut de faza de precontractare, urmează să fie semnat împreună cu cei de la ADR Vest, se scoate execuția la licitație după care va urma o perioadă de 9 luni de zile până la punerea sa în funcțiune.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei