24.7 C
Reșița
vineri, 17 septembrie 21

„Circulația cu mașinile individuale trebuie restricționată”                                           

Căldura de afară este dovada că încălzirea globală este un adevăr, circulația cu mașinile individuale trebuie restricționată, trebuie încetinită”, a afirmat zilele trecute primarul Reșiței, Ioan Popa, făcând referire la proiectul prin care se dorește modernizarea căii ferate aeroport Timișoara – Voiteni – Stamora Moravița și conexiune Voiteni – Bocșa – Reșița. Nu este pentru prima dată când edilul reșițean vorbește de necesitatea și oportunitatea realizării acestui proiect, catalogat de mulți ca fiind „o fantasmagorie a unui nebun”, după cum recunoaște chiar Popa.

Primarul Reșiței a atras atenția în urmă cu câteva săptămâni, în cadrul unei ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin, că locuitorii județului au mare nevoie de o cale ferată modernă. „Noi nu avem autobuze, nu mai avem autogări, nu mai avem trasee, nu mai avem trenuri, nu mai avem nimic.

Sunt copii care merg la facultate la Timișoara, sunt oameni care merg la aeroport, sunt oameni care fac naveta, de la Bocșa la Reșița, vin cu taximetre, vin cu microbuze. Sunt accidente, au murit oameni, știm foarte bine, au murit copii la accidentul cu fostul primar de la Moldova Nouă, au murit alți patru copii la Voiteni. În lumea civilizată se descurajează transportul cu mașini individuale și se încurajează transportul cu mijloace de transport în comun, ecologice, de viteză, civilizate și elegante.

spot_img

Vă rog, nu tratați lucrurile doar din prisma drumuri, drumuri, drumuri. Căile de comunicare, de transport sunt multe altele, iar noi avem o cale ferată care este mizerabilă”, a afirmat Popa, edilul adăugând că 80% din populația României nu are mașină individuală.

În cadrul aceleiași ședințe, edilul reșițean a mai afirmat că proiectul de modernizare a căii ferate este asumat prin PNRR, însă cu două condiții: ca până în decembrie 2022 să fie semnat contractul de PT și execuție și iar lucrările să fie gata până în decembrie 2026.

 

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei