14.7 C
Reșița
joi, 11 august 22

Ioan Popa pregătește o nouă modernizare la Reșița! Primarul comunei Dumbrăvița „ia notițe”

Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, a pus ochii pe o altă zonă a orașului pe care și-a propus să o modernizeze. Locul de joacă din apropierea Gării de Sud din Reșița, o zonă destul de degradată, va dispărea, în locul acestuia urmând să apară un nou spaţiu de relaxare pentru reșițeni, care va include un parc pentru copii, cu aparate de joacă pentru diverse categorii de vârstă.

Edilul Ioan Popa s-a întâlnit astăzi cu proiectanții, reprezentanții unei firme din București, sub privirea atentă a primarului comunei Dumbrăvița, Horia Bugarin, venit la Reșița să „ia notițe” de la colegul din administrația locală cărășeană. Întâlnirea s-a derulat în Parcul Tricolorului, unde edilul reșițean le-a arătat proiectanților o parte a elementelor care ar dori să fie amplasate în viitorul parc din zona Gării Reșița Sud.

„Facem un parc nou pentru copii în zona de vizavi de complexul Hehn, cum este cunoscut în Reșița, peste pod. Este o zonă destul de degradată, unde avem niște chioșcuri și niște elemente care nu fac cinste orașului. Acestea urmează să fi demolate și acolo facem o zonă mai mare, mai vastă, cu locuri de joacă pentru copii, pe cartegorii de vârstă, la fel ca în Parcul Siderurgistului. Suntem în discuții acum cu proiectanții, o firmă respectabilă din București și ne-am potrivit aici și cu primarul de la Dumbrăvița, un prieten bun cu care mai schimbăm opinii despre cum să facem astfel încât comunitățile pe care le reprezentăm să fie mai fericite și să aibe un standard de viață mai bun.

spot_img

Finanțarea proiectului este pe fonduri europene, undeva la 3,5 milioane de lei, dacă nu mă înșel, deci vreo 700.000 de euro, cu un amfiteatru pe malul Bârzavei, sunt mai multe elemente acolo”, a explicat pentru Reper 24, primarul Ioan Popa.

Primarul comunei Dumbrăvița, Horia Bugarin, „ia notițe” de la edilul Reșiței, Ioan Popa

Întâlnirea de la Reșița s-a derulat în prezența primarului comunei Dumbrăvița, Horia Bugarin. Cărășean de origine, născut la Moldova Nouă și crescut la Reșița, Bugarin și-a propus să învețe de la edilul reșițean cât mai multe despre ce presupune munca în administrația locală.

Sunt reșițean, am făcut liceul în Reșița, m-am mutat în Dumbrăvița în 2005 și am venit să învăț de la Nelu anumite lucruri pe care le-a făcut bine și de ce nu, să nu repet eventuale greșeli. Ce îmi doresc în primul rând pentru comuna Dumbrăvița este să devenim o comunitate. Nu prea am fost până acum, Dumbrăvița era mai mult dormitorul Timișoarei și încercăm să schimbăm acest lucru, să facem o schimbare sustenabilă și să gândim un pic pe termen lung, nu doar acum și aici”, a precizat primarul Horia Bugarin.

Karina TINCUL

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

6 COMENTARII

    • Nu ii dați idei ca imediat îl despăgubește pe proprietarul Badea ,cu vreo 2 milioane de euro și ne pricopseste ca și cu funicularul. Dacă era terenul lui Costel îl cumpăra primăria?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei