fbpx
6.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Ion Mocioalcă: „Mediul privat trebuie sprijinit pentru a acorda vouchere de vacanță salariaților”

Și mediul privat trebuie sprijinit pentru a acorda vouchere de vacanță salariaților”, este de părere senatorul cărășean Ion Mocioalcă, în condițiile în care acest lucru nu doar că va contribui „la recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial, ci va aduce și multiple beneficii turismului românesc, respectiv economiei în general”.

Parlamentarii din coaliția de guvernare au depus la Senat, în calitate de primă cameră sesizată, un proiect de lege care prevede acordarea de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei, suportate de la bugetul de stat, și pentru cele 4,2 milioane de angajați din privat, o măsură care ar avea un impact bugetar anual de peste 6 miliarde lei.

Acest sprijin poate fi acordat, în limita posibilităților bugetare, sub forma unor deduceri fiscale pentru sumele aferente voucherelor, după modelul tichetelor de masă”, mai precizează secretarul Senatului, Ion Mocioalcă.

spot_img

Potrivit propunerii legislative, „începând cu data de 1 ianuarie 2024, pentru recuperarea și întreținerea capacității de muncă a personalului salarial, instituțiile publice (…) precum și angajatorii care încadrează personal prin încheierea unui contract individual de muncă acordă, în condițiile legii, anual, până la data de 31 decembrie 2026, bonuri de valoare, denumite în continuare vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei pentru fiecare salariat”.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie adoptat de Parlament și promulgat de șeful statului.

 

Sergiu TABAN

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

2 COMENTARII

  1. „Acest sprijin poate fi acordat, în limita posibilităților bugetare, sub forma unor deduceri fiscale pentru sumele aferente …”

    Adică vor intra la cheltuieli social-culturale-politice, deductibile fiscal pentru sumele aferente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei