fbpx
11.7 C
Reșița
luni, 27 martie 23

Senatorul Ion Mocioalcă: „Merităm pe deplin admiterea în Spațiul Schengen!”

În luna decembrie, guvernele statelor UE vor vota dacă vor acorda sau nu aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, după peste 10 ani de amânări.

În acest context, senatorul PSD de Caraș-Severin, Ion Mocioalcă afirmă că a sosit momentul ca toți decidenții și partidele politice din România să susțină, în următoarele săptămâni, pe toate canalele și pe toate fronturile, aderarea României la Spațiul Schengen.

Este foarte important ca în această perioadă să fim cu toții uniți și să acționăm pentru țara noastră. În această chestiune nu e loc de orgolii și rivalități. Apelul meu este ca toate partidele să utilizeze contactele pe care le au în familiile lor politice europene, pentru susținerea aderării României la Spațiul Schengen”, este de părere parlamentarul Ion Mocioalcă.

spot_img

Social-democrații informează că vor proceda astfel la Congresul Socialiștilor Europeni, care va avea loc peste puțin timp la Berlin. De asemenea, astfel se acționează și în Parlamentul European unde zilnic au loc discuții cu oficiali din alte state membre pentru a-i convinge să susțină cauza României.

Nu trebuie să avem vreo rezervă în această luptă pentru un obiectiv național strategic, fiindcă dreptatea este de partea noastră! România îndeplinește de mult timp toate condițiile tehnice de aderare, iar conduita țării noastre în gestionarea fluxurilor de refugiați din Ucraina și în asigurarea rutelor de export pentru grânele ucrainene, arată că merităm pe deplin admiterea în Spațiul Schengen”, mai este de părere senatorul social democrat, Ion Mocioalcă, citându-l pe liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Lorena POENARU

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

3 COMENTARII

  1. Cu un astfel de „doctor în economie”, care au făcut facultate la 30 și ceva de ani și care reprezintă un județ ce se luptă pentru podium la capitolul sărăcie (alături de Botoșani, Vaslui, Teleorman), nu avem ce căuta în Schengen.
    Într-o țară normală, un astfel de personaj era de mult anchetat, iar presa nu-l promova săptămânal.

    P.S. Puteți să-i transmiteți că în limba română, adjectivul oficial se scrie cu un F, nu cu doi.

  2. „Nu trebuie să avem vreo rezervă în această luptă …”

    Cu alte cuvinte, au dispărut problemele din justiție și corupția la nivel înalt (și mărunt)?
    Dar haitele de proxeneți cu ”acoperire” juridică?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei