Ion Orbulescu: „Noi, ca primari, trebuie să luptăm pentru comunitățile noastre“

 

ciuchici

Niciunul dintre primarii cărășeni nu s-a arătat mulțumit de valoarea sumelor alocate pentru acest an. Majoritatea sumelor se distribuie în primul rând pentru plata salariilor, a ajutorului social, pentru achitarea datoriilor și în cazul în care mai rămâne ceva, pentru investiții. Foarte multe dintre primăriile din Caraș-Severin au proiecte în derulare sau au depus spre finanțare o serie de lucrări pe diferite surse de finanțare. Nici Primăria din comuna Ciuchici nu stă mai bine la capitolul împărțirea banilor.

După cum ne-a declarat edilul Ion Orbulescu, la Ciuchici s-a realizat proiectul de buget pe capitole, a fost aprobat și de comisia de buget finanțe din cadrul Consiliului Local, iar mâine, proiectul în ansamblul lui va fi supus votului aleșilor locali, în cadrul ședinței ordinare, programată pentru data de 21 aprilie, de la ora 11:00. Despre modalitatea de împărțire a sărăciei, primarul a declarat pentru Reper 24:

„Avem alocat pentru acest an aproape 3 milioane 700 de mii de lei. Un buget mic pentru o comună care vrea să facă multe investiții. Am alocat bani pentru toate capitolele bugetare astfel încât să putem funcționa la limită și ne-a rămas o sumă, mică din punctul meu de vedere, pentru investiții. La acest capitol avem o serie de proiecte care necesitau alocări urgente, pentru că au termen de finalizare în acest an. Avem în lucru două poduri noi, prin PNDL2, pentru care am fost obligați să alocăm 102 mii lei. După doi ani în care am tot scos lucrarea la licitație, abia acum am găsit un constructor care a câștigat și s-a apucat de treabă. Aveam două punți pietonale și vrem să le transformăm în poduri care să poată fi traversate de săteni cu căruțele, ori cu tractorul atunci când au ceva de transportat“.

Primăria din Ciuchici mai are în derulare asfaltarea unei străzi prin AFIR, alimentarea cu apă a comunei, lucrare la care este finanțată proiectarea, iar execuția a început în acest an, cu termen de finalizare în anul 2022. Locuitorii comunei sunt mulțumiți de execuția lucrărilor, dar sunt supărați că toate aceste lucrări crează mizerie și disconfort în această perioadă ploioasă, premergătoare sărbătorilor pascale.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei