fbpx
17 C
Reșița
vineri, 01 decembrie 23

Ion Tabugan și-a atins scopul: „Am realizat regenerări de aproape 100%”

Direcția Silvică Caraș-Severin este o direcție complexă care, după spusele conducătorului ei, Ion Tabugan are în componență oameni foarte complecși, în sensul de foarte bine pregătiți și cu un orizont larg.

Directorul instituției vine și cu argumente în acest sens și vorbește despre realizările pe 6 luni privind una din acțiunile foarte importante și anume împăduririle.

„În cele 6 luni de zile în ceea ce privește regenerările în sine, Direcția Silvică are un program de 445 de hectare pentru regenerarea naturală, realizate 329 în cele 6 luni. La capitolul regenerări intră și împăduririle care au fost realizate pe o suprafață de 74 de hectare și 61 de hectare au fost realizate, iar diferența va fi realizată la împăduririle de fag, în special.

Suntem obligați după lege ca în maxim 2 ani de zile după îndepărtarea arboretului matern, spun asta pentru a se înțelege că noi nu facem defrișări în pădure, ci pur și simplu venim în completarea regenerării prin tratamentele pe care le aplicăm, care sunt tratamente pe perioadă lungă de regenerare. La anumite momente și în anumite etape se îndepărtează arboretul matur, iar în final ne obligă să avem minim 70% regenerare, iar 30% din parcelă trebuie să o împădurim cu plantație artificială. Dar să știți că în marea majoritate a cazurilor avem peste 80%.

Puteți să spuneți că suntem cea mai mare direcție și venim cu 47 de hectare. Da, în condițiile în care fagul e la el acasă și dominăm în Banatul de Munte cu această specie și arboretele din Parcul Național Semenic-Cheile Carașului unde aceste arborete nemaipomenite care au uimit vizitatorii de specialitate din Occident și nu numai.

Cifra de afaceri am reușit să ne-o facem la 6 luni, de 75,2 mii  lei în condițiile în care piața lemnului a picat fantastic și în condițiile în care pentru 58 de mii de metri cubi agenții au reziliat contracte cu noi”, spune directorul DS Caraș-Severin, Ion Tabugan.

Lorena POENARU

 

3 COMENTARII

  1. Specimenul din articol castiga detasat titlul de traseista politicii carasene:
    PNL – UNPR – PSD – PMP – ALDE – PNL (in decurs de zece ani).

    Cautati reportajul / investigatia celor de la RECORDER (ca jurnalistii de Caras nu-s in stare decat sa preia postari de pe Facebook) si veti vedea de ce e capabil acest specimen.

    • Nu trebuie sa căutați niciunde informații despre acest nemernic și nenorocit, presa carasana îl ridică în continuare în slăvi.Nu scrie nimic despre taxele de șpaga 3 Euro/MC sau 5000 euro postul de pădurar și 1000 cel de inginer sau brigadier.Asta este presa din C-S

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei