Ionuț Popovici, îndemn pentru politicienii cărășeni care nu sunt de acord cu pensiile speciale: „Să renunțe la ele”!

modelmic

După ce în urmă cu câteva luni, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, anunța că a renunțat la pensia specială de care ar putea beneficia potrivit legii, semnând și un act notarial în acest sens, liderul PMP Caraș-Severin revine acum cu un îndemn pentru politicienii cărășeni: toți cei care nu sunt de acord cu aceste pensii să facă același gest.

„Printre stimabilii mei colegi din politica cărășeană și nu numai, am întâlnit şi câţiva care strigă sus şi tare că trebuie dată o lege a pensiilor speciale, pentru ca acestea să fie eliminate sau impozitate. Eu le reamintesc acestora că, în cazul în care o asemenea lege nu apare, există posibilitatea ca fiecare politician să renunţe la ea.

Şi eu sunt printre cei cărora aceste legi speciale mi se par absurde şi, prin urmare, am renunțat la pensia specială, la fel cum a făcut-o și Lucian Morar – primarul orașului Ulmeni din județul Maramureș, Nelu Popa – primarul municipiului Reșița sau europarlamentarul Eugen Tomac.

Nu am aşteptat nicio lege dată de actuala clasă politică. Astfel, îi îndemn şi pe ceilalţi care nu susţin pensiile speciale, să renunţe la ele. Le garantez că se vor simţi mult mai bine! Altfel, declarațiile lor par simple vorbe în vânt, populism, demagogie şi poate o încercare de campanie electorală….ieftină”, susține Ionuț Popovici.

Citește și Vicepreședintele Consiliului Județean, Ionuț Popovici a renunțat la pensia specială

Vicepreședintele forului județean cărășean nu este primul politician din județ care a ales să semneze un act notarial prin care renunță la pensia specială. Cel care a spart gheața a fost primarul Ioan Popa, care a anunțat încă din toamna anului trecut că refuză pensia specială acordată conform noului Cod Administrativ, aleșilor din administrația locală și județeană.

„Într-o societate în care avem deficiențe în mai toate domeniile, politicienii găsesc de cuviință să-și acorde avantaje. Unul dintre acestea este pensia specială pentru aleșii locali (primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene). În calitate de primar, familiarizat cu problemele sociale ale comunității, am decis să renunț, prin act notarial, la pensia specială făcută cadou de o clasă politică iresponsabilă”, afirma la momentul respectiv, primarul Popa.

Citește și Popa face front comun cu un alt primar din țară și refuză pensia specială

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. imoGen

  Evident că nu-i trebuie pensie specială la Popovici.
  Nu degeaba dau cei de la CJ contracte de făcut “cârpeli” la drumuri județene pe achiziții directe, către firmele de casă.
  Exemplu clar, drumul de la Poiana Mărului: cârpit de Popovici și compania anul trecut, iar anul ăsta e plin de gropi.
  Mulțumim Popovici!

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei