iPhone SE vs iPhone 8: singura alegere pentru iubitorii de butoane

iphone

 

IPhone SE actualizat recent de către Apple este singurul iPhone pe care Apple îl vinde care are un buton de Home. La fel ca iPhone SE original, care a fost un iPhone 5s refăcut, iPhone SE 2020 este practic un iPhone 8 cu ambalaj nou. Dar chiar dacă puteți găsi un iPhone 8 recondiționat la jumătate din prețul unui iPhone SE, iată de ce ar trebui să cheltuiți suplimentar – sau să căutați o reducere – pe un iPhone SE.

Proiectare, afișare și dimensiune

IPhone SE și iPhone 8 sunt identice ca dimensiune și formă (138,4 x 67,3 x 7,3 mm) și ambele cântăresc 148 de grame. Amândouă au o singură cameră din spate și bliț aliniat vertical, împreună cu un spate din sticlă. Singura diferență este poziția siglei Apple, care este ușor mai mică pe SE pentru a se potrivi cu iPhone 11. SE vine, de asemenea, într-o culoare roșie, care înlocuiește nuanța aurie a iPhone 8.

Noul iPhone SE are practic același afișaj ca iPhone 8, aducând o rezoluție Retina HD 1334 × 750 de 4,7 inci la 326 ppi, împreună cu True Tone, culoare largă și 625 nits de luminozitate maximă. Sub afișaj, veți găsi un senzor Touch ID pe ambele. Singura diferență majoră este 3D Touch: iPhone 8 îl are și iPhone SE nu. În locul său se află noul sistem Apple Haptic Touch care a fost introdus cu iPhone 11. Nu sunt sisteme identice, dar majoritatea utilizatorilor nu vor observa diferența.

Ceea ce nu veți găsi cu iPhone SE este un model mai mare. În cazul în care Apple a oferit o variantă „Plus” pentru iPhone 8, care a afectat afișajul la 5,5 inci, iPhone SE vine doar cu o singură aromă de 4,8 inci.

Performanță, stocare și baterie

Iată unde iPhone SE începe să se deosebească de iPhone 8. SE are cipul Aion Bionic de la Apple, în timp ce iPhone 8 este alimentat de cipul A11 Bionic. Asta înseamnă că SE va fi mai rapid și mai inteligent, datorită motorului său Neural din a treia generație. Apple nu dezvăluie cantitatea de memorie RAM din telefoanele sale, dar știm din dezmembrări că iPhone SE are aceeași memorie RAM de 2GB ca iPhone 8.

Ambele telefoane sunt clasificate IP67 pentru rezistența la apă și praf, ceea ce înseamnă că le puteți scufunda într-un metru de apă timp de o jumătate de oră. Ambele au difuzoare stereo, suport Apple Pay prin NFC și Bluetooth 5. Atât iPhone SE, cât și iPhone 8 sunt disponibile în varietăți de 64GB și 128GB, în timp ce SE adaugă un nivel de 256GB. Ambele au, de asemenea, capacități de încărcare fără fir și încărcare rapidă cu un adaptor de 18W sau mai mare, pe care va trebui să îl cumpărați. În cele din urmă, iPhone SE acceptă Wi-Fi 6, în timp ce iPhone 8 are Wi-Fi 5.

Apple spune că SE, „rezistă cam la fel ca iPhone 8”, dar are de fapt o baterie mai mică (1624 mAh față de 1.821mAh).

Cameră foto

În timp ce iPhone 8 și iPhone SE au ambele o singură cameră de 12 MP, f / 1,8, cu zoom digital de până la 5x, SE este mult mai avansat decât iPhone 8. Vicepreședintele Apple, Phil Schiller, spune că este „cea mai bună cameră single de la Apple pentru fotografii și videoclipuri grozave”, ceea ce înseamnă că este similar, dar puțin mai bun decât cel de pe iPhone XR.

Sub capacul obiectivului din cristal de safir (o caracteristică care nu este pe iPhone 8), primiți Mod portret (limitat la persoane), Iluminare portret, Smart HDR și video QuickTake, toate acestea nu sunt disponibile pe iPhone 8. În plus , puteți face și videoclipuri portret cu camera selfie de 7MP, f / 2.2. Și, ca și iPhone 8, puteți înregistra videoclipuri 4K pe iPhone SE. Așadar, deși nu este la fel de bun ca camera principală a celor mai noi flagship-uri Apple – în special, lipsește modul de noapte – iPhone SE este unul dintre cele mai bune telefoane cu cameră.

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei