ISJ Caraș-Severin, fără inspector general! Marius Cornici și-a dat demisia!

cornici demisie

Marius Cornici și-a anunțat astăzi demisia din funcția de inspector școlar general. Cornici susține că a ales să facă un pas în spate pentru a lăsa locul unei persoane care „rezonează cu noua coloratură guvernamentală”. În urmă cu peste o săptămână, și-a dat demisia din funcție și inspectorul școlar general adjunct Ionuț Gârtoi.

Cornici a fost numit în funcția de inspector școlar general prin detașare în interesul învățământului, în luna februarie a acestui an. De obicei astfel de numiri se fac până la organizarea concursului pentru respectivul post sau până la începutul unui nou an școlar, caz în care fie este prelungit mandatul inspectorului școlar general în funcție, fie este numit unul nou.

Sunt un om responsabil, o persoană echilibrată iar demisia mea vine tocmai în această notă. Inspectorul Școlar General este reprezentantul Ministerului Educației în județ, este cel care aplică politicile educaționale la nivel județean. Ca și orientare politică sunt un om de stânga, un social-democrat care gândește și crede că în mijlocul preocupărilor și politicilor noastre trebuie să fie omul. De aceea, mi se pare firesc, o dată cu  schimbarea Guvernului, să îmi depun demisia din acestă funcție și să las în fruntea ISJ CS o persoană care rezonează cu noua coloratură guvernamentală. Este adevărat că gestul meu putea să survină un pic mai devreme, dar am vrut să dau dovadă de responsabilitate și profesionalism și, cumva, să nu paralizam activitatea educațională din județ”, a precizat Marius Cornici.

După ce a condus frâiele învățământului cărășean timp de aproximativ 9 luni, Marius Cornici a tras linia, a făcut calcule și s-a declarat mulțumit de activitatea depusă în fruntea ISJ Caraș-Severin:

„Principala direcție pe care am dorit-o, încă de la începutul mandatului meu, a fost cea de normalitate, normalitate în actul didactic, normalitate în relațiile cu autoritățile locale dar, mai ales, normalitate în relația cu colegii dascăli din județ sau cu inspectorii școlari în cadrul ISJ CS. Recunosc că a fost o perioadă destul de încărcată, cu trecerea prin etapele județene, dar și naționale, ale olimpiadelor pe discipline, cu pregătirea și desfășurarea examenelor naționale de Evaluare Națională, Bacalaureat, Definitivat și Titularizare. O analiză atentă ne arată o creștere în clasamentul național sau în procentul de promovabilitate ceea ce înseamnă că, eforturile noastre nu au fost zadarnice. Au urmat apoi toate etapele de mobilitate a personalului didactic, cu un calendar extrem de strâns dar și începerea, în condiții optime, a noului an școlar; de asemenea, obiectiv îndeplinit”.

Marius Cornici mai susține și că a pus bazele unor proiecte cu finanțare europeană pentru reducerea absenteismului școlar și mulțumește tuturor celor care au avut încredere în el, „în cineva din generația tânără”, pentru gestionarea învățământului județean. Cornici revine acum pe postul de profesor de istorie la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reșița.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Adina

    Pentru stiinta p********i ”ăștia”, vorba lu Veorica: in fiecare an sînt olimpiade, concursuri, evaluare, bacalaureat, definitivat, titularizare. Nu le-ai inventat tu si nici n-ai pus coada la pruna. Si n-ai facut nimic altceva in tot timpul asta decît să o promovezi pe Jumulița Livan si pe Veorica in timpul programului, atît.

    Raspunde
  2. Pingback: Educatie,Cultura,Arta,Sport si Religie- RadioMetafora.ro

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei