fbpx
4.7 C
Reșița
miercuri, 17 aprilie 24

Jandarmeria Română la 174 de ani de existență, moment marcat și la Inspectoratul Caraș-Severin!

Jandarmeria Română s-a aflat astăzi la ceas de sărbătoare, prin împlinirea a nu mai puțin de 174 de ani de activitate în spațiul public, de la decizia domnitorului Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, din 3 aprilie 1850 și până astăzi. De altfel, în expozeul său, Prea Sfinția Sa, Lucian, Episcopul Caransebeșului, a evidențiat rolul de ctitor pe care l-a avut Ghica în ceea ce semnifică astăzi continuitatea Jandarmeriei Române, armă a Ministerului de Interne, o instituție dedicată apărării ordinii şi siguranţei publice, păstrării echilibrului și normalităţii sociale.

Tot la finalul liturghiei dedicate jandarmilor de ieri și de astăzi, Episcopul Lucian a transmis un mesaj de pace, iubire și înțelegere între toți semenii, atât de necesare, în această perioadă tulbure, la nivel global.

Totodată, la finalul ceremonialului religios oficiat de Preasfinţitul Părinte Lucian, episcopul Caransebeşului, au fost avansați în gradul profesional următor mai multe cadre din rândul Inspectoratului de Jandarmi Județean „ General Bg. Vasile Zorzor“ din Caraș-Severin.

Cu acest prilej, prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Dragomir, a fost alături de jandarmii cărăşeni la evenimentul festiv desfăşurat la sediul inspectoratului judeţean și a declarat.

Sunt puţine instituţii care se pot mândri cu o istorie atât de îndelungată, ceea ce denotă continuitate, coerenţă şi credibilitate.

În lunga sa istorie de peste un secol şi jumătate, Jandarmeria şi-a făcut simţită prezenţa în permanenţă, atât pe timp de pace, cât şi în timp de război. Această instituție înseamnă însă mult mai mult decât restabilirea ordinii publice. Jandarmeria înseamnă ajutorarea oamenilor aflați în dificultate, intervenția în situații de urgență, înseamnă expunerea la riscuri 24 de ore din 24, în orice condiții.

Vă asigur că cetăţenii știu aceste lucruri și vă răsplătesc prin încrederea pe care v-o acordă. De aceea, dragi jandarmi, fiţi mândri de arma pe care o serviți! Aţi dovedit că sunteţi o forţă credibilă în slujba semenilor şi v-aţi asigurat astfel un loc binemeritat între instituţiile care se bucură de încrederea populaţiei. Am certitudinea că şi de acum înainte vă veţi ridica la înălţimea cerinţelor şi misiunilor ce vă vor fi încredinţate.

Vă doresc mult succes în întreaga activitate profesională, împliniri pe toate planurile, prosperitate şi putere de muncă! La mulți ani Jandarmeriei Române, la mulți ani jandarmilor!„, a transmis cu această ocazie prefectul județului Caraș-Severin, Ioan Dragomir.

Tot de Ziua Jandarmeriei Române, Inspectorul Șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, colonelul Ciprian-Marian Petrișor, a premiat o serie de personalități cărășene, cele care de-a lungul timpului au făcut front comun în proiecte sociale pe întreg cuprinsul Banatului de Munte: președintele Asociației Cuib de Vise, Adina Pasere, omul de afaceri de la Bozovici Ovidiu Lolea, chef bucătar Marian Popovici sau Liliana Gherle, femeia care a dat o nouă valență ideii de voluntar în (pre)schimbarea de la interior spre exterior a Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Manifestarea s-a încheiat cu o expoziţie de tehnică şi dotări folosite de jandarmi în misiuni şi câteva exerciții demonstrative iar invitații au fost poftiți la masă (evident, fasolea cu cioan s-a aflat între „delicatesele“ propuse în meniu) de cel pe care l-aș putea numi „maestrul de ceremonii al Jandarmeriei cărășene“, purtătorul de cuvînt al IJJ Caraș-Severin – Plt. maj. Marius Săndulescu.

Mult succes în activitatea desfășurată pentru păstrarea ordinii și disciplinei tuturor jandarmilor cărășeni!

Sergiu TABAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei