fbpx
8.7 C
Reșița
joi, 23 martie 23

Kosovarii iau cu asalt frontiera românească

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au depistat mai multe persoane care sunt cercetate pentru infracțiuni la regimul circulației.

La Punctul de Trecere al Frontierei Porțile de Fier I, județul Mehedinți, s-au prezentat ieri, pentru controlul de frontieră, la volanul a două autoturisme înmatriculate în România, doi cetățeani din Kosovo în vârstă de 29 de ani, respectiv 44 de ani. La controlul de frontieră bărbații au prezentat permise de conducere eliberate de către autoritățile din Kosovo.
În urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră s-a constatat faptul că persoanele nu posedă permis de conducere internațional, documentele prezentate la control neacordând dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România.

Tot ieri, la Punctul de Trecere al Frontierei Jimbolia, județul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean din Kosovo, la volanul unui autoturism înmatriculat în România, prezentând la controlul de frontieră un permis de conducere internațional. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentul prezentat la control nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

spot_img

Tot la PTF Jimbolia, dar în această dimineață, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un alt cetăţean din Kosovo, la volanul unui autovehicul înmatriculat în România. La controlul de frontieră persoana în cauză a prezentat un permis de conducere eliberat de către autoritățile din Kosovo. În urma verificărilor efectuate de către polițiștii de frontieră au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere internațional, documentul prezentat la control neacordând dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România.

Ca urmare a celor constatate celor patru bărbați nu li s-a permis continuarea călătoriei la volanul autoturismelor, iar în toate cazurile la finalizare vor fi luate măsurile legale ce se impun.

„Dorim să amintim faptul că peroanele, cetățeni din statele care nu au semnat Convenția Internațională privind circulația rutieră, încheiată la Viena în 1968, trebuie să posede permis de conducere internațional pentru a putea circula pe teritoriul României“, a precizat Mihaela Leș, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Timiș.

Aceasta mai informează că în cea de a doua zi a noului an, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, judeţul Timiș, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean sârb, conducând un autoturism marca Fiat. La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia, în anul 2015. Autoturismul, în valoare de 3500 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei. În cauză, poliţiştii de frontieră timișeni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca, la finalizare, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Dan AGACHE

Ai imagini sau informatii care ar putea deveni o stire?
Trimite-ne un mesaj la numarul 0722441304 sau pe WhatsApp la 0751193203.

1 COMENTARIU

  1. „… s-au prezentat ieri, pentru controlul de frontieră, la volanul a două autoturisme înmatriculate în România, doi cetățeani din Kosovo … ”

    Un caz fericit: autoturismele nu erau nici cu plăcuțe de Serbia, nici de Kosovo. Problema era la permis(i)e …

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei