„L-au pus să sufle în fiolă, deși avea un plămân perforat”! Care este răspunsul Poliției?

modelmic

 

Un grav accident de circulație petrecut în luna iulie a acestui an în care un tânăr de doar 17 ani din Reșița și-a pierdut viața, a provocat vii controverse în municipiul de Bârzava. Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție precizau atunci că băiatul a decedat după ce a condus un motociclu sub influența băuturilor alcoolice, afirmație asupra căruia au revenit însă după aproximativ o săptămână, când anunțau că analiza toxicologică realizată ulterior a arătat că alcoolemia a fost zero.

Indignați de modul în care a fost gestionat cazul lui Alex, părinții acestuia au adus o serie de acuzații dure atât la adresa polițiștilor, cât și a medicilor de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Cei doi soți acuzau, printre altele, că polițiștii l-au pus pe băiat să sufle în fiolă, fără ca niciun medic să fie de față, în condițiile în care tânărul avea unul din plămâni perforați. „Polițiștii au fost și la locul accidentului, i-au pus fiola și acolo și copilul nu a putut să sufle. Vin peste o oră jumătate la spital, îi dau jos masca de oxigen și îi spun că trebuie să sufle pentru că așa sunt procedurile. Alex repetă întruna că nu a băut. Eu l-am crezut, știam că nu bea, l-am și mirosit la gură. Totuși, polițistul, după trei încercări spune că are ceva alcool, că rezultatul este 0,03. După cele trei încercări, copilul a spus că nu mai are aer, s-a albit complet la față, i-a pus masca înapoi, s-a aburit toată mască, era slăbit și a început să tușească, hârcăia așa, ca și cum rupea din el. A țipat că nu mai are aer. A fost un chin să sufle, sunt sigură că i-au grăbit sfârșitul și mai mult, l-au chinuit inutil”, declarau părinții băiatului.

Citește și Părinții lui Alexandru acuză: „I-au grăbit sfârșitul! L-au pus să sufle în fiolă, deși avea un plămân perforat”!

Reper 24 a cerut atunci și un punct de vedere al reprezentanților IPJ cu privire la declarațiile soțiilor Iasz, dar ni s-a transmis că aspectele sesizate fac obiectul unor cercetări la nivelul IGPR, motiv pentru care nu pot oferi nicio informație despre caz. După aproape trei luni de zile însă, cei de la IPJ au decis să trimită un comunicat de presă despre subiect, comunicat pe care vi-l prezentăm în totalitate:

„Pentru corecta informare a opiniei publice, cu privire la informațiile de presă transmise de Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin, în zilele de 5 iulie 2019 și 11 iulie 2019, referitoare la accidentul rutier produs la data de 4 iulie 2019, transmitem următoarele precizări: 

La data de 18 noiembrie 2019, Inspectoratul Județean de Poliție Caraș-Severin a primit, din partea familiei tânărului implicat în accident, solicitarea de a oferi clarificări cu privire la împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier. 

La data de 4 iulie 2019, ora 19.16, Poliția municipiului Reșița a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că în zona de aprovizionare a unui supermarket din Reșița a avut loc un accident rutier. 

Echipajul de poliție s-a deplasat cu operativitate la locul indicat în sesizare, constatând faptul că conducătorul unui motociclu ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, căzând pe partea carosabilă și intrând în coliziune cu un container metalic. În continuare, s-au efectuat cercetări la fața locului, victima fiind transportată la cea mai apropiată unitate spitalicească. 

Întrucât conducătorul motociclului fusese implicat într-un accident rutier, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, aspect obligatoriu în astfel de situații. 

Aparatul etilotest reprezintă un mijloc tehnic, omologat și verificat metrologic, care dovedește prezența în aerul expirat a alcoolului. 

Testarea cu aparatul etilotest a tânărului de 17 ani s-a realizat  la spital, în aceeași seară, în jurul orei 20.30, în prezența și cu acordul membrilor familiei și al medicului de gardă. 

În urma testării etilotest, aparatul marca Drager a indicat o concentrație de 0,03 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

În urma rezultatului analizei toxicologice efectuate în cauză, primit la data de 11 iulie 2019, s-a stabilit că alcoolemia în cazul acestui tânăr a fost zero. Rezultate negative au fost obținute și pentru alte substanțe. 

În cauză, este deschis dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în care se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor care au dus la producerea accidentului rutier.

Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin își exprimă regretul față de tragicul eveniment și pierderea suferită de familia îndoliată”, transmit reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

Citește și „Copilul meu a murit sub ochii mei!”Adevărul despre moartea lui Alexandru! 

 

Karina TINCUL

Stiri similare

2 Comentarii

 1. zero

  „Pentru corecta informare … s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, aspect obligatoriu în astfel de situații.

  Testarea cu aparatul etilotest a tânărului de 17 ani s-a realizat la spital, în aceeași seară, în jurul orei 20.30, în prezența și cu acordul membrilor familiei și al medicului de gardă.”, transmit reprezentanții IPJ Caraș-Severin.

  Deci:
  1. Poliţiştii IPJ-CS au intrat în mod ilegal în spital, cu aparatul etilotester din dotarea poliţiei (nu din dotarea spitalului) şi fără mandat.
  2. Au deconectat în mod intenţionat şi abuziv pacientul de pe aparatele de ventilaţie, fără acordul scris al acestuia în calitatea sa de beneficiar direct al serviciilor medicale, deşi aveau la dispoziţie pentru investigaţii şi posibilitatea de recoltare de probe biologice (sânge).
  3. Poliţiştii nu i-au comunicat suspectului (ulterior decedat) drepturile legale, respectiv dreptul la tăcere (şi acela de a nu colabora cu proştii).
  4. Pretinsul “aspect obligatoriu în astfel de situaţii” (invocat în mod aberant de conducerea IPJ-CS) este nelegal şi neîntemeiat în condiţii de stare de necesitate a subiectului (pentru a salva de la un pericol imediat sănătatea sa).
  Valabil şi pentru medicul de gardă, obligat a salva de la un pericol imediat sănătatea altuia, medic care trebuia să-i scoată afară din secţie pe poliţişti, cu tot cu dotarea şi intenţiile “infecte” (de a altera realitatea cu orice preţ).
  5. La indicaţia de 0,03 la mie mg/litru în aerul expirat, nu exista niciun fel de temei de “bănuială rezonabilă”.
  Nu ar fi existat nici măcar la un 0,9 la mie (triplu), ceea ce ştiau.
  Totuşi, conducerea IPJ-CS a subscris la intenţiile “infecte” ale subalternilor, prin alterarea omisivă a comunicatelor ulterioară destinate publicului (minciună omisivă).
  Rezultatul … :(

  Raspunde

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei