La Anul cu Bucurii!

Anul cu Bucurii

Parcă prea repede trec anii, parcă prea repede se rotește pământul! În ultimul timp prea multe speranțe se trec din anul trecut în anul viitor. Cum se poate una ca asta, să amestecăm anul trecut cu anul viitor! E vina Pământului că se rotește prea repede? Nu!

Trebuie să ne gândim cum să facem ca Pământul să se rotească mai încet ca să avem timp să ne ajutăm dorințele să se îndeplinească pentru că le stă mai bine așa, îndeplinite? Mă tem că nu putem face nimic dacă ne gândim și raportăm totul doar la rotația pământului.

Alegerile noastre luate în colectiv sunt de vină pentru că până acum nu ne-au făcut decât să ne luptăm cu frustrările generate de…„aleși“.

Oamenii se individualizează și au programe zilnice diferite. Cum să fie ziua și noaptea bazate pe rotația pământului care este la fel pentru toată lumea? Trebuie ca durata unei zile, măsurarea timpului unei zile să se bazeze pe altceva. Să luăm în considerare, să măsurăm doar faptele bune. Ai făcut o faptă bună care mulțumește un străin de ființa ta, a trecut o zi. Ai făcut 365 de fapte bune, a trecut un an.

Nu cum este acum, aștepți să se rotească pământul într-o anume poziție ca să începi să faci ceva…Se rotește pământul o dată în jurul axei sale și primești o zi din viața ta. Se rotește de 60 de ori în jurul soarelui și primești o pensie.

Alții nici atât nu așteaptă, cum este cazul „aleșilor“: se învârte pământul de patru ori în jurul soarelui și primesc o pensie…chiar specială de 1550 lei. Se învârte pământul de opt ori în jurul soarelui și primesc o pensie specială de 3100 lei. Nu mai continui cu învârtelile astea pentru că nu vreau să risc o situație neclară pentru capul meu.

Cum ar fi să întâlnești un „ales“ cu părul alb, adus în față peste un baston, și să-l întrebi:

– Câți ani ai moșule ?

– Un an am, taică, un an…! Sau o zi…!

Nu le-ar conveni: unde ar fi grandomania, risipa și ignoranța lor!

Așa că, poate se votează pe undeva ca să nu ne mai măsurăm trecerea peste acest pământ în funcție de câte ori se rotește pământul în jurul soarelui. Ce s-ar întâmpla dacă pământul nu s-ar mai roti? Este posibil, așa cum sunt mulți oameni care nu fac nimic!

 

Eugen LUPU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei