fbpx
22.6 C
Reșița
sâmbătă, 23 septembrie 23

La Brebu continuă investițiile, chiar și fără banii de la CJ

Lipsa unei decizii a consilierilor județeni din Caraș-Severin a amânat destul de mult adoptarea bugetelor locale din UAT-uri. Lipsesc atât banii alocați din TVA ce se distribuie anual primăriilor pentru investiții, cât și sumele ce vor fi redirecționate pentru buna funcționare a unităților de învățământ.

În lipsa acestora, primăriile își votează în aceste zile bugetul pe 2022, urmând ca ulterior să-l rectifice cu sumele distribuite de consilierii județeni. La fel se va întâmpla astăzi și în comuna Brebu, unde edilul Ion Țicheriu a prevăzut sumele necesare pentru două proiecte aflate la un pas de a deveni realitate:

„Este vorba de o capelă sau casă mortuară de care locuitorii au nevoie pentru a putea respecta directivele europene. Avem proiectul gata și în primăvară ne apucăm de construcția în sine și sunt convins că o vom finaliza în acest an. Am alocat 170 de mii de lei, dar nu vor ajunge pentru că s-au scumpit toate materialele. Vom mai face rectificări bugetare pentru a termina acest proiect cât mai repede posibil“, a declarat edilul Ion Țicheriu.

Tot la capitolul investiții este prinsă și contrucția unui miniteren de sport pentru copiii și tinerii din comună și localitățile aprținătoare. „Acesta va fi amplasat chiar în centru comunei și nu va fi foarte mare pentru că nu avem spațiu suficient. Va fi dotat cu gazon sintetic și instalație de nocturnă. Acum am alocat bani pentru proiectare, iar în perioada următoare vom demara și construcția acestuia“, a mai precizat primarul comunei Brebu.

Dan AGACHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știrile zilei