La Caransebeş, primarul Felix Borcean promite pacea în Consiliul local

modelmic

O şedinţă lungă şi agitată au avut consilierii locali caransbeşeni marţi, 30 ianuarie, punctul de pe ordinea de zi care a stârnit din nou controverse şi în jurul căruia s-a discutat aproape o oră fiind cel referitor la aprobarea Regulamentului de funcţionare a sistemului de taxare a staţionării şi parcării autovehiculelor pe raza municipiului. Acesta fusese respins în şedinţa din 29 decembrie 2017, neîntrunind voturile necesare, pe marginea lui mai fiind purtate discuţii şi în şedinţa din 8 ianuarie, chiar dacă nu a figurat pe ordinea de zi.

În primul rând, Florin Bogdea, liderul grupului PSD, a avut obiecţii privind tariful de 2 lei/oră prevăzut de noul act normativ, dând ca exemplu Reşiţa, unde un loc de parcare costă 1,5 lei/oră. Bogdea a propus acelaşi tarif şi pentru Parcul Teiuş, unde, acum, cei care doresc să parcheze acolo scot din buzunar 10 lei, şi, în plus, gratuitate sau un tarif simbolic pentru parcare, pe timp de cinci ani, în cazul cetăţenilor din zona Halici ale căror garaje au fost demolate.

După îndelungi discuţii, în cadrul cărora primarul Felix Borcean a propus o soluţie de compromis, avansând suma de 180 de lei pe an pentru parcarea de reşedinţă din zona Halici, în loc de 240, cât era prevăzut în regulament, iar Florin Bogdea a spus că social-democraţii sunt de acord cu amendamentul dacă şi liberalii acceptă tariful de 1,5 lei/oră şi gratuitate pentru cei ale căror garaje au fost demolate, edilul a venit cu încă o propunere, aceea de a se reduce la jumătate, respectiv la 5 lei, tariful pentru parcarea din Parcul Teiuş, dar să rămână 2 lei/oră în restul oraşului.

modelmic

Supusă la vot, hotărârea cu amendamentele aduse de Felix Borcean s-a lovit de „abţinerile” social-democraţilor, liberalii procedând identic în cazul amendamentelor propuse de Florin Bogdea, aşa că, pentru a doua oară, proiectul de hotărâre a fost respins.

„Fiind o problemă care ţine de domeniul public, unde e necesară o majoritate de două treimi, consilierii PSD au considerat de cuviinţă să-şi arate forţa de grup. Am venit cu o soluţie de mediere, şi le-am propus ca în şedinţa de săptămâna viitoare, care va fi una extraordinară, să punem pe ordinea de zi din nou acest proiect, fără a mai face tam-tam în plenul Consiliului local, să-l discutăm înainte, prieteneşte, bărbăteşte, între consilieri, şi să ajungem la o soluţie de compromis, pe care să o adoptăm în şedunţă. Şi vă promit că săptămâna viitoare aşa va fi!”, a spus Felix Borcean.

Primarul Caransebeşului a adăugat că, dacă propunerea social-democraţilor privind acordarea de facilităţi celor care au fost afectaţi de demolarea garajelor este legală, el nu are nimic de obiectat.

Cosmin VLAD

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei