La centrul de Persoane Vârstnice din Reșița au sosit toate rezultatele testărilor

aa

Din cele peste 200 de teste efectuate în primele zile ale acestei săptămâni la Centrul pentru Persoane Vârstnice din Reșița, atât la personal cât și la beneficiari, doar 3 au ieșit pozitive, în plus față de situația anterioară.

Este vorba de 3 beneficiari care au avut contact cu peroanele infectate anterior, dar care au fost izolate imediat. Din fericire nu avem alte cazuri de infectare cu Sars-Cov-2, iar beneficiari cu teste pozitive sunt asimptomatici“ – a declarat pentru Reper 24 Oana Glăvan Cenan managerul centrului din Reșița.

La rândul său directorul Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin Dan Miloș ne-a precizat că s-au făcut testări personalului și beneficiarilor și din celelalte două centre, cel de la Sacu și de la Bocșa. Au fost descoperite pozitiv două infirmiere, câte una din fiecare centru. Acestea au fost izolate la domiciliu, ne prezentând nici un simptom al bolii.

Vă reamintim că la centrul din Reșița un corp întreg de clădire a fost izolat cu tot cu personalul medical și de îngrijire, corp în care sunt la rândul lor izolate în camere persoanele infectate. La încheierea perioadei de izolare, de două săptămâni, se va lua o decizie referitoare la continuarea cu încă două săptămâni a carantinării întregului corp A, sau mutarea persoanelor care au fost infectate într-o unitate sanitară, a afirmat pentru Reper24 directorul DSP Dan Miloș.

Vom lua cu siguranță cea mai înțeleaptă decizie în cazul acestor pacienți, astfel încât aceștia să nu pună în pericol sănătatea celorlalți și să prevenim astfel apariția unui focar printre bătrânii Centrului reșițean“ – a mai adăugat Dan Miloș.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei