La Ciclova Română, lucrurile merg ca unse. Nu lipsesc însă nici problemele, după cum recunoaște chiar edilul!

modelmic

Autoritățile din Ciclova Română fac eforturi pentru îmbunătățirea  nivelului de trai al locuitorilor comunei, situată în apropiere de orașul Oravița. Dacă la capitolul sănătate și învățământ, primarul Gheorghe Percea se declară destul de mulțumit, în ceea ce privește alimentarea cu apă și canalizarea, precum și drumurile de pe raza localității, edilul recunoaște că mai sunt multe de făcut. 

Primarul Percea speră să demareze din perioada următoare lucrările pentru introducerea rețelei de canalizare în Ciclova Română, fiind obținută deja o finanțare guvernamentală în acest sens: „Sperăm în această toamnă să demarăm proiectul de canalizare în localitatea reședință de comună, unde avem deja alimentare cu apă. Este vorba de o lucrare pe bani guvernamentali, pentru că pe fonduri europene nu se mai acordă la localitățile sub 3.000 de locuitori, deci nu ne încadrăm”.

Pentru introducerea canalizării la Ciclova Română, s-a obținut o finanțare de 4.600.000 de lei, bani ce vor veni în tranșe de la Guvern, a mai precizat primarul, care și-a exprimat în același timp speranța că va reuși să obțină finanțare și pentru introducerea alimentării cu apă în satele Iliadia și Socolari, unde au fost probleme în această vară, mai multe fântâni secând din cauza caniculei.

În ceea ce privește procesul de învățământ din comună, edilul este de părere că grădinițele și școlile din comună sunt foarte bine puse la punct: „Spre norocul nostru am reușit reabilitarea și modernizarea în perioada guvernării Tăriceanu. La Ciclova Română, avem două grupe de grădiniță,  care își desfășoară activitatea într-o clădire nou construită în perioada 2007-2008. Și Școala cu clasele 1-8 a fost reabilitată, deci învățământul se desfășoară la un nivel european, pentru că Ciclova Română e la doar 3 km de Oravița și altfel ne pomeneam fără elevi la școală. Și grădinița și școala de la Iliadia au fost reabilitate în aceiași perioadă”.  Unitățile de învățământ sunt încălzite iarna cu ajutorul unor centrale pe lemne, necesarul pentru viitorul sezon rece fiind deja asigurat.

Primarul de la Ciclova Română s-a declarat mulțumit și de asigurarea îngrijirii medicale în comună, aceasta fiind acoperită de un medic de familie, care face naveta de la Oravița. Conform edilului, probleme ar fi în ceea ce privește căminul cultural din Ciclova Română, care ar trebuie reabilitat și modernizat. De asemenea, primarul a declarat că speră să obțină finațări și pentru realizarea unui drum agricol și pentru asfaltarea unor străzi laterale.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei