La Dognecea s-a blocat primăria! Cererile cetățenilor, lăsate în aer de edilul comunei!

modelmic

 

O seamă de cetățeni ai comunei Dognecea ni s-au adresat în legătură cu relația precară dintre aceștia și administrația locală a comunei, în ceea ce privește eliberarea actelor pentru care aceștia au depus o serie de cereri.

De dată recentă, un cetățean al comunei a întocmit o cerere pe care a depus-o la primăria Dognecea, în vederea eliberării unei adeverințe pentru că buletinul cetățeanului era expirat din anul 2019. Spre surprinderea acestuia, răspunsul primăriei a fost unul negativ, la o cerere care, până mai ieri, părea o simplă formalitate. După ce a revenit încă odată și încă odată cu cererea, același cetățean s-a lovit de refuzul primarului Elena Moise. Supărat pentru batjocura administrativă cu care a fost tratat, cetățeanul ar fi spart un geam al primăriei iar după ce doamna primar a apelat la sprijinul poliției, cetățeanul a fost degrabă săltat de oamenii legii.

La acesta se adaugă și alți cetățeni care au declarat că au avut probleme în a-și primi documentele solicitate, adeverințe pe care primăria UAT Dognecea avea obligația să le pună la dispoziția acestora!

Redacția Reper 24 a încercat să o contacteze pe doamna primar Elena Moise pentru a oferi un punct de vedere în legătură cu cele afirmate de cetățeni dar edilul a transmis sec: „Nu vă dau nicio informație!“, după care a trântit telefonul. Nu e nici primul, nici ultimul primar care dă cu „flit“ presei atunci când simte că vor urma întrebări incomode.

Într-o altă ordine de idei, dragă doamnă primar, instituția asta pe care o conduci vremelnic se pune în slujba cetățeanului și nu invers!  Să mai spunem că unora dintre cetățenii care și-au arătat simpatia pentru candidatul social-democrat Remus Rof nu le-ar fi fost ridicat gunoiul de la domiciliu de către operatorul care se ocupă de salubritatea comunei? Sunt pedepsiți cetățenii din Dognecea și vor avea de suferit cei care au sau vor avea curajul de a-și exprima o altă opțiune decât alegerea distinsei doamne Moise pentru primăria acestei comune? Evident asta ne duce cu gândul la niște vremuri demult apuse, cu dictatori și felceri de neam care s-au crezut nemuritori. Așa cum arată astăzi, Dognecea a rămas o prizonieră a trecutului, un loc pitoresc, cu potențial turistic extraordinar dar biciuit de șaisprezece ani cu joarda incompetenței de către doamna Elena Moise.

Remus Rof, singurul candidat pe care Elena Moise nu-l poate dirija!

Abuzul primarului în funcție, prezentat mai sus, are la bază o explicație electorală: cetățenii și-ar fi exprimat public opțiunea de a vota pe data de 27 septembrie pentru contracandidatul doamnei Moise, pesedistul Remus Rof. Se știe că de-a lungul timpului fiul satului, Remus Rof a venit mai de fiecare dată în sprijinul primarului actual, Elena Moise, cea care a fost susținută de același Rof cu speranța eficientizării activității administrației locale și a schimbării la față în bine a Dognecei. Doar că actualul edil care conduce destinele Dognecei cu „doar“ 4 mandate în portofoliu , a demonstrat că este departe de un performer al administrației în ceea ce privește dezvoltarea și modernizarea comunei. Cu alte cuvinte, din postura de edil al comunei, doamna Elena Moise nu a reușit să absoarbă niciun euro din proiectele europene cu finanțare nerambursabilă, nici din cele cu cotă de cofinanțare, ca să nu mai vorbim de faptul că pentru Programul Național de Dezvoltare Locală primăria Dognecea nu a depus nicio cerere! Un fel de „trăim din ce-avem“, „strângem cureaua, până ne ies ochii ca la melc“ sau „de ce ne trebuie nouă să accesăm fonduri europene? Să ne dea UE nouă banii așa, pă da fecea!“

Și-atunci, omul de afaceri Remus Rof care a înțeles că sub conducerea distinsei doamne Moise, comuna Dognecea va beneficia „decât“ de o spoială ieftină, de acel de-acum celebru „hai să văruim câta“ și niciodată de o dezvoltare profundă pentru întreaga comunitate, a decis să candideze pentru a oferi o șansă celor ce și-au legat prin diverse forme destinul de plaiurile Dognecei.

Sau poate că nu e nevoie să vină altcineva la conducerea administrației pentru că cetățenii sunt total mulțumiți, Dognecea fiind, pe semne, o comună căreia nu-i mai lipsește nimic, o perlă a României, care beneficiază de toate facilitățile unei comune moderne! Și totuși, noi încă sperăm că normalitatea nu a fugit din rândul dognecenilor!

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei